Nikki Brammeier pakt op Jaarmarktcross in Niel de zege bij de vrouwen

Foto: Photo News

Nikki Brammeier pakt op Jaarmarktcross in Niel de zege bij de vrouwen

Print
Niel -

De 30-jarige Nikki Brammeier heeft zaterdag de Jaarmarktcross voor vrouwen elite in Niel gewonnen. De Britse schudde halfweg de slotronde haar drie metgezellen van haar af. De Italiaanse Maria Alice Arzuffi werd tweede voor Ellen Van Loy. Loes Sels legde beslag op de vierde plaats.

Het was Elle Anderson die onmiddellijk het hele pak op sleeptouw nam. Ellen Van Loy volgde in het wiel van de Amerikaanse. Laatstgenoemde nam al snel het commando over en sloeg na de zandstrook een klein kloofje. Sanne Cant repte zich meteen naar Van Loy. Achter dit duo sloegen de Britse Nikki Brammeier, de Italiaanse Maria Alice Arzuffi en Loes Sels de handen in elkaar. De beide groepjes kwamen bij elkaar maar net voor het afsluiten van de eerste ronde kwakte Sanne Cant, in een bocht met kasseien, zwaar tegen de grond. Ellen Van Loy en Maria Alice Arzuffi konden de wereldkampioene niet meer ontwijken en werden ook te voet gesteld. Van Loy overbrugde echter snel de kloof naar het tweetal Loes Sels met Nikki Brammeier. Cant verloor door haar val heel wat tijd en wist meteen dat zij niet voor de vijfde opeenvolgende keer het zegegebaar zou kunnen maken in Niel. Net voor het intrekken van de slotronde vervoegde Maria Alice Arzuffi de kloof met de drie leidsters en ging dan meteen versnellen. Nikki Brammeier nam daarna de koppositie over en zou deze niet meer afstaan. De Britse volgt daarmee Sanne Cant op als eindlaureate van de Jaarmarktcross. De wereldkampioene finishte als tiende.

Eerder op de dag was de zege bij de nieuwelingen weggelegd voor Dante Coremans. Het werd meteen zijn zevende overwinning van het seizoen. Dante Coremans nam de beste start maar zag zich achteruitgeslagen naar een vijftiende plaats door materiaalpech. Halfcross vormde zich een kopgroep met Senne Willems, Arne Baers, Lukas Van Der Vleuten en Dante Coremans. In volle finale snelde laatstgenoemde weg naar de overwinning. Senne Willems werd tweede voor Arne Baers. Bij de juniores toonde Xander Geysels zich de sterkste van het pak. Hij haalde het van Len Dejonghe en Gerben Kuypers. Deze drie kleurden ook het hele wedstrijdgebeuren.

 

Brammeier wil lijn verder doortrekken in Gavere

Halfweg de slotronde kon Nikki Brammeier zich ontdoen van haar concurrenten Ellen Van Loy, Loes Sels en de Italiaanse Maria Alice Arzuffi. De Britse kwam niet meer in de problemen en haalde het licht afgescheiden van de rest.

"Ik bundelde mijn laatste krachten voor de slotronde. Daarin sloeg ik een kloof en niemand slaagde erin deze nog te dichten", begon Nikki Brammeier. "Ik heb mijn plan dus perfect kunnen uitvoeren. Deze overwinning komt als geroepen. Ik kende de afgelopen weken heel wat tegenslag. Ik werd ziek en wisselde een goede prestatie af met een mindere. Nu heb ik eindelijk die zege beet. Misschien is dit wel een keerpunt en kan ik zo meermaals op het podium geraken. In Gavere wacht ons opnieuw een zware cross. Eigenlijk is dat één van mijn favoriete wedstrijden. Het parcours ligt me wel, modderig en zwaar. Hopelijk trek ik daar de lijn dus verder door", stelde Nikki Brammeier.

Cant maakte van de wedstrijd noodgedwongen een doorgedreven training

Geen vijfde zege op rij in Niel voor Sanne Cant. Op het einde van de eerste ronde sloeg de wereldkampioene immers zwaar onderuit. Ze pakte in haar val ook Ellen Van Loy en de Italiaanse Maria Alice Arzuffi mee. Cant verloor heel wat tijd en kon met hulp alsnog haar weg verderzetten. Ze zou uiteindelijk nog tiende worden.

"Ik had hier maar al te graag gewonnen en het is zeer spijtig dat na één ronde mijn cross al voorbij was door een valpartij. Op het eerste gezicht heb ik alvast geen blijvende letsels opgelopen maar mijn lichaam zit nog vol adrenaline dus het is even afwachten. Ik zal wel wat kneuzingen en schaafwonden opgelopen hebben aan de ellenboog en knie", gaf Sanne Cant mee.

"Ik kreeg hulp vanuit het publiek door iemand die mijn voorwiel kon rechtzetten. Daarna kon ik mijn weg verderzetten naar de materiaalpost en ginds van fiets wisselen. Ik dacht er onderweg aan om de handdoek te gooien en naar huis te fietsen maar uiteindelijk besloot ik toch om er een doorgedreven training van te maken", besloot wereldkampioene Sanne Cant.

MEEST RECENT