Zo zot vieren ze het einde van de maïsoogst in Brecht

In café Trapke Op in Brecht organiseerde cafébaas Herman Matthyssen samen met de Groene Kring van Brecht een after-maïsparty, om het einde van de maïsoogst te vieren.

kma

Tim Kenis (40) uit Loenhout, dealer in landbouwmachines, had een grote maïshakselaar meegebracht van 550 PK. Hij kreeg assistentie van zoontje Robbe (2,5). In een aanhangwagen lag een hoop maïs klaar, die deskundig werd verhakseld en via de voordeur in het café werd geblazen vanop de straat.

De politie Voorkempen, die sinds dit jaar vlak naast het café woont, kwam toch even een kijkje nemen. “Hebben jullie hier een vergunning voor?”, wou de agent weten, “want als wij plots moeten uitrukken is de straat versperd.”

Gelukkig duurde het allemaal niet lang. De loonwerkers en boeren waren in een prima bui, want de maïsopbrengst ligt 50% hoger dan vorig jaar, toen het extreem nat voorjaar de groei van de maïs ondermijnde. Nu was het droger en beter zodat zowel de groei als de oogst prima konden verlopen.

De koeien in de Kempen zullen deze winter hun buik dik mogen eten aan maïs, want er is wintervoer in overvloed. Wie het café moet opkuisen, wensen we veel succes.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio