Eerste prijzen op WB shorttrack Shanghai zijn voor Zuid-Koreaanse shorttrackers

Foto: AFP

Eerste prijzen op WB shorttrack Shanghai zijn voor Zuid-Koreaanse shorttrackers

Print

Zuid-Koreaanse shorttrackers hebben zaterdag de eerste overwinningen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Shanghai geboekt. Shim Suk Lee bij de vrouwen en Dae-Heon Hwang bij de mannen zegevierden op de 1.500 meter. De triomf op de 500 meter ging naar de Canadese Kim Bouton en de Chinees Dajing Wu.

De Zuid-Koreaanse schaatsers gelden tevens als de grote favorieten voor de Olympische Winterspelen in eigen land. Geen wintersport is er zo populair als shorttrack. Gespecialiseerde schaatsscholen zorgen voor de opleiding van talent op de 111 meter korte binnenbaan. Voor de Winterspelen van februari 2018 in Pyeongchang zijn voor shorttrack de meeste toegangsbewijzen verkocht.

Belgische shorttrackers kwamen zaterdag niet in actie. Ze waren eerder voor de beslissende races uitgeschakeld. Op de eindlijst van de 1.500 meter prijkt Jens Almey met zijn 25e plaats als beste Belg. Hij wordt gevolgd door Ward Pétré (27e) en Stijn Desmet (45e). Bij de vrouwen werd Hanne Desmet 35e. Op de 500 meter eindigde de enige vrouw in de ploeg van bondscoach Pieter Gysel als 38e. Haar jongere broer Stijn komt op de eindlijst van de kortste afstand als 44e voor.

MEEST RECENT