Ambulanciers waren druk bezig een leven te redden, toch liet een buurman dit boze briefje achter onder hun ruitenwisser

Foto: AFP

Ambulanciers waren druk bezig een leven te redden, toch liet een buurman dit boze briefje achter onder hun ruitenwisser

Print

Ambulanciers in het Britse Birmingham kregen een wel heel onaangename verrassing toen ze terugkeerden naar hun ambulance nadat ze een man te hulp geschoten waren die urgente hulp nodig had. De buurman van de patiënt was er echter niet mee gediend dat de ambulance zijn oprit blokkeerde en legde een boos briefje op de voorruit van de ambulance.

“Soms weten we gewoon niet wat te zeggen”, reageerde de ambulancedienst op Twitter. Bij de tweet voegden ze ook een foto van het boze briefje: “Jullie mogen dan wel levens redden, maar parkeer jullie wagen niet op een stomme plaats waardoor je mijn oprit blokkeert”, zo luidt het.

Een woordvoerder van de ambulancedienst gaf aan de Britse krant The Sun nog enige toelichting: “Op dat moment was ons personeel een man aan het helpen die zich extreem onwel voelde nadat hij heel wat bloed opgegeven had.”

“Ze hebben zijn toestand onderzocht en hebben hem meteen naar het ziekenhuis gevoerd waar hij in kritieke toestand opgenomen is. Ons personeel zal altijd proberen op een redelijke plaats te parkeren, maar soms is daar gewoon geen tijd voor.”

De ambulance zou ook nog geen dertig minuten op die plaats gestaan hebben voor hij weer richting het ziekenhuis reed. “Ze zijn met hun sirene op naar het ziekenhuis gereden en hebben de dokters daar verwittigd zodat ze de patiënt bij aankomst meteen konden verzorgen.”

Op sociale media werd geschokt gereageerd op het briefje. “Walgelijk dat mensen er zelfs aan denken om zoiets te schrijven. Ik ben er zeker van dat ze er anders over zouden denken als het hun familie was die behandeld werd”, klinkt het onder meer. “Helaas zijn er enkele heel egoïstische mensen in deze wereld die zich meer zorgen maken over hun oprit dan over de levens van anderen.”

MEEST RECENT