Opmerkelijke transfer op komst? “Spaanse topclub wil Dries Mertens”

Mertens gaf vrijdag twee assists tegen Mexico. Foto: Photo News

“AC Milan denkt aan Dendoncker”

Opmerkelijke transfer op komst? “Spaanse topclub wil Dries Mertens”

Print

Dries Mertens is ook dit seizoen amper te stoppen. De aanvaller van Napoli vond in clubverband al twaalf keer de weg naar doel en was vrijdag als invaller nog goed voor twee assist bij de Rode Duivels. Zijn knalprestaties hebben dan ook interesse opgewekt. Volgens het Spaanse AS heeft Atlético Madrid zijn zinnen gezet op Mertens, die voor een gelimiteerde som weg kan uit het zuiden van Italië. En in het noorden van Italië zou AC Milan denken aan Leander Dendoncker.

AS meldt dat Atlético-coach Diego Simeone onder de indruk is van de prestaties van Mertens. De Argentijn zou erop gebrand zijn om onze landgenoot aan zijn selectie toe te voegen. Bij Atlético lijkt Antoine Griezmann volgende zomer andere oorden op te zoeken. Los Rojiblancos kunnen vanaf januari wel beroep doen op verloren zoon Diego Costa.

Mertens verlengde onlangs zijn contract bij Napoli tot 2020. In zijn nieuwe verbintenis staat echter een afkoopclausule van 30 miljoen euro. Die kan volgende zomer gelicht worden, een buitenkansje voor de topclubs.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mertens gelinkt wordt aan een Spaanse topclub. Afgelopen zomer was er namelijk interesse van Barcelona. “Dat klopt, maar daar zou ik back-up zijn voor de drie spitsen. Dan speel ik liever, want ik heb al genoeg op de bank gezeten”, zei Mertens daar toen over. Ook Chelsea toonde al eens belangstelling voor de Rode Duivel.

Opmerkelijke transfer op komst? “Spaanse topclub wil Dries Mertens”
Een vertrouwd beeld: Mertens juicht voor Napoli. Foto: BELGAIMAGE

Wil Milan Dendoncker?

In Italië meldt Tuttosport dat AC Milan de piste van Leander Dendoncker onderzoekt. De Italiaanse grootmacht gaf deze zomer meer dan 200 miljoen euro uit, maar blijft voorlopig onder de verwachtingen. Het blijft daarom speuren naar versterkingen en bekijkt nu of het voor de middenvelder van Anderlecht wil gaan.

Dendoncker maakte vorig seizoen veel indruk, met de dubbele Europese confrontatie met Manchester United als hoogtepunt. Dit seizoen moet hij vooral depanneren in de defensie en zoekt hij naar zijn beste vorm. Milan zou de 22-jarige Dendoncker al in het vizier hebben sinds 2013, toen hij met de beloften van Anderlecht aantrad op de Viareggio Cup. Paars-wit won toen de finale tegen Milan.

Opmerkelijke transfer op komst? “Spaanse topclub wil Dries Mertens”
Foto: Isosport