Waarnemend burgemeester ontvangt redder: 'Deze man verdient een heldenstatus'

Waarnemend burgemeester Marc Hendrickx klonk met Michel Everaerts op zijn heldendaad. Foto: rr

Waarnemend burgemeester ontvangt redder: 'Deze man verdient een heldenstatus'

Print
Mechelen - Waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) heeft vrijdag Michel Everaerts ontvangen in het stadhuis. De conciërge van een appartementsgebouw in het centrum van Mechelen heeft vorige week bij een keukenbrand het leven gered van twee bewoners.

Drie bewoners van het Hof van Nassau in de Bleekstraat werden precies een week geleden overgebracht naar het ziekenhuis: een man van 90 jaar en zijn vrouw van 88 en Michel Everaerts. "Met gevaar voor eigen leven heeft hij het koppel gered. Wat deze man gedaan heeft, is ongelofelijk. Daarom willen we hem graag laten erkennen als held", zegt eerste schepen Marc Hendrickx.

De conciërge was net frietjes gaan afhalen toen hij rook opmerkte in het appartementsgebouw waar hij woont. Twee bewoners hingen uit het raam. Een frietketel had vuur gevat, waardoor ook brand ontstond in de keuken. Michel aarzelde niet, verwittigde de hulpdiensten en liep naar boven. 

"Hij is natuurlijk fier en terecht"

De man kreeg hij nog naar beneden. Daarna liep hij terug voor de vrouw, maar hij geraakte niet meer tot bij haar. "Ik probeerde het slachtoffer moed in te praten. Door de dichte rook moest ik uiteindelijk vluchten naar het balkon. Toen arriveerde gelukkig de brandweer", vertelde hij eerder. Brandweermannen evacueerden hem en de vrouw.

De stad start een procedure op bij het 'Carnegie Hero Fund' op. "Dat is geen eenvoudige procedure. We moeten er onder meer de verslagen van de brandweer en de politie voor opvragen. Deze man verdient de heldenstatus. Toen ik hem dat vertelde, was hij natuurlijk fier en terecht", zegt de waarnemend burgemeester nog.  

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio