Stad zet renovatiemobiel in met tips over energiezuinig verbouwen

De renovatiemobiel staat momenteel in de Karmelietenstraat in de wijk Heihoek. Foto: Stad Mechelen

Stad zet renovatiemobiel in met tips over energiezuinig verbouwen

Print
Mechelen - De stad Mechelen neemt een renovatiemobiel in gebruik. Inwoners kunnen er kennismaken met een aantal technieken en krijgen persoonlijk advies om hun woning te verbeteren.

Van 15 november tot 2 december staat de nieuwe mobiel in de wijk Heihoek en vanaf 6 december op de Grote Markt. Hij gaat heel Mechelen rond. Veel mensen hebben wel interesse om hun woning aan te pakken, maar financieel kunnen er drempels zijn of praktische bezwaren die meespelen. Zoals bijvoorbeeld een gebrek aan kennis om de juiste kennis te maken. Met het initiatief speelt de stad daar op in.

“De renovatiemobiel is een mooi uitgebouwde aanhangwagen die propvol zit met technieken die een rol kunnen spelen bij het energiezuinig verbouwen van de woning. Het is dus niet alleen een plek waar mensen advies kunnen komen vragen. Voor heel wat technieken kunnen ze ter plaatse bekijken hoe deze werken”, vertelt Marina De Bie, schepen van Klimaat en Energie.

De inzet van de mobiel past in de klimaatneutrale ambities die Mechelen heeft. In de Karmelietenstraat is de renovatiemobiel vanaf 15 november toegankelijk op woensdag en vrijdag van 13.30 tot 19.30u, op donderdag van 13.30 tot 18u en op zaterdag van 10 tot 16u.

Meer info over de toekomstige locaties kan je hier vinden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio