Actrice Ellen Page beschuldigt ‘X-Men’-regisseur van seksuele intimidatie

Foto: rr

Actrice Ellen Page beschuldigt ‘X-Men’-regisseur van seksuele intimidatie

Print

Ellen Page beschuldigt regisseur Brett Ratner van “homofobisch en ongepast gedrag”. Toen ze achttien jaar was, outte hij haar als lesbisch op de set.

Ellen Page, bekend van onder meer de film Juno en Inception, kwam in 2014 uit de kast in een speech en komt sindsdien op voor holebirechten. Toen ze met Brett Ratner samenwerkte, was ze nog niet geout.

De regisseur zou een andere vrouw aangemoedigd hebben om met haar seks te hebben. “Je zou haar moeten neuken opdat ze zou beseffen dat ze lesbisch is”, zou hij gezegd hebben tijdens de voorbereidingen van de film X-Men: The Last Stand.

“Ik was een jongvolwassene die nog niet geout was. Ik wist dat ik lesbisch was, maar ik wist het - bij wijze van spreken - niet. Ik voelde me in mijn eer geschonden toen dit gebeurde. Deze man, die me gecast had, startte de maandenlange opnames met dit gruwelijk pleidooi dat niemand tegensprak. Hij outte me zonder aan mijn welzijn te denken, een daad die we allemaal erkennen als homofobisch.”

Actrice Anna Paquin, die ook in X-Men speelde, bevestigt het verhaal van Ellen Page. “Ik was daar bij die uitspraak”, zegt ze op Twitter. “Ik steun je.”

Het is de laatste in een reeks van beschuldigingen aan het adres van Ratner. Eerder is hij beschuldigd van seksuele intimidatie, aanranding en zelfs verkrachting. Zelf ontkent hij de beschuldigingen. Page zegt dat de opmerking haar lang heeft achtervolgd. “Door deze publieke, agressieve outing heb ik me lang geschaamd.”

Het was ook niet de eerste keer dat ze met seksuele intimidatie te maken kreeg, zegt Page. Toen ze zestien probeerde een oudere regisseur haar in bed te krijgen. “Het was een pijnlijke realisatie: mijn veiligheid was niet gegarandeerd op het werk.”

Voorts noemt ze haar film met Woody Allen de grootste fout in haar carrière. Lees hier haar volledige Facebookbericht:

MEEST RECENT