Jan Verheyen: “Wat iedereen wel vergeet, is dat Bart De Pauw een gezin heeft met drie puberkinderen”

Foto: Jimmy Kets

Jan Verheyen: “Wat iedereen wel vergeet, is dat Bart De Pauw een gezin heeft met drie puberkinderen”

Print

Nadat Bart De Pauw donderdag via een YouTube-filmpje zelf had bekendgemaakt dat de VRT de samenwerking met hem afgebroken had wegens “grensoverschrijdend gedrag”, kwamen er erg veel reacties. Regisseur Jan Verheyen nam het zaterdag op Radio 2 nog eens op voor zijn vriend. “Wat iedereen wel vergeet, is dat Bart een gezin heeft en drie puberkinderen. Leg dit alles eens uit aan de ontbijttafel.”

“Ik vraag me af of deze publieke, aan de schandpaal nagelende-activiteiten in verhouding staan tot de gepleegde feiten. Ik wil daar absoluut voorzichtig in blijven en niet lichtzinnig zijn over hetgeen mogelijk gebeurd is. Ik wil wat er gebeurd zou zijn of is niet afdoen als een fait divers, begrijp me absoluut niet verkeerd. Ik zit alleen met dit knagende gevoel: is Bart niet extreem zwaar gestraft door wat er de afgelopen dagen gebeurd is?”

Jan Verheyen: “Wat iedereen wel vergeet, is dat Bart De Pauw een gezin heeft met drie puberkinderen”
Foto: JVDP

“Ik heb Bart nadat het nieuws bekend was geraakt, nog gehoord. Die man is helemaal van de kaart. Wat in dit soort omstandigheden wel vergeten wordt, is dat hij wel een gezin heeft met drie puberkinderen. Ik probeer me dat dan voor te stellen… Leg het maar eens uit aan de ontbijttafel. Ik vind niet dat je als publiek figuur meer rechten hebt dan iemand anders, maar ook niet minder.”

“Op dit moment is het een geval van woord-wederwoord. Bart is zich oprecht, denk ik, niet bewust van feiten die als ernstig beschouwd zouden kunnen worden. Die vrouwen die naar de VRT zijn gestapt, vinden dat duidelijk wel. Dat is een verschil in interpretatie, een verschil in gevoeligheid ook?”

“Ik heb al vaak op de set gestaan met Bart, ik heb daar nooit iets gemerkt van spanning of ongepast gedrag. Nogmaals dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd zou zijn, maar vergeet niet: zo’n set is niet te vergelijken met eender welke andere werksituatie. Er wordt daar vaak erg familiair en ook lijfelijk met elkaar omgegaan. Ik kan me voorstellen dat voor sommigen die grens flou is en dat Bart in zijn hoedanigheid, zoals hij zelf zegt: ik ben een ‘zwanzer’, dat hij dingen gedaan of gezegd heeft waarvan hij zich niet zo bewust was dat het grensoverschrijdend was. Ik weet het niet, maar ik kan het me voorstellen.”

MEEST RECENT