Dit zijn de duurste ziekenhuizen van de provincie Antwerpen

Dit zijn de duurste ziekenhuizen van de provincie Antwerpen

Print

De prijs voor een ziekenhuisverblijf in een eenpersoonskamer wordt opnieuw duurder door de ereloonsupplementen die maar blijven stijgen. Dat blijkt uit de Ziekenhuisbarometer van de Socialistische Mutualiteiten.

Een dokter rekent een ereloon aan, maar daarbovenop komt voor patiënten op een eenpersoonskamer een supplement op het ereloon, waarvan een deel naar het ziekenhuis terugvloeit. In 2016 liep die vergoeding in het gemiddelde Belgische ziekenhuis op tot 147 procent van het vastgelegde tarief. Dat is 11 procent meer dan vier jaar geleden.

Zes op de tien duurste ziekenhuizen in Vlaanderen bevinden zich in de provincie Antwerpen. Bovenaan de lijst staat het AZ heilige Familie in Reet, met een gemiddeld ereloonsupplement van 191% (1.334 euro voor een gemiddeld ziekenhuisverblijf van vijf dagen).

Het UZ Antwerpen staat op de tweede plaats met 185% (1.197 euro). Op plaats vijf staat het AZ Middelheim in Antwerpen met 139% (1.298 euro). AZ Klina in Brasschaat komt uit op een ereloonsupplement van 137% (832 euro). Op plaats acht en negen staan dan nog AZ Sint Maarten in Mechelen met 134% (845 euro) en Gasthuiszusters Wilrijk met 131% (840 euro).

De duurste ziekenhuizen van het land is Edith Cavell in Brussel met een gemiddeld ereloonsupplement van 198%.

MEEST RECENT