Japanse premier bijt letterlijk in het zand tijdens golfpartijtje met Donald Trump

Print

Japanse premier bijt letterlijk in het zand tijdens golfpartijtje met Donald Trump Video: Reuters

Het zat de Japanse eerste minister niet mee toen hij afgelopen zondag de Amerikaanse president had uitgenodigd voor een partijtje golf tijdens diens bezoek in het Aziatische land. Toen het staatshoofd weer uit een bunker wilde klimmen, tuimelde hij weer naar beneden en belandde in het zand, zonder dat Trump ook maar iets doorhad. De premier raakte niet gewond, maar het incident werd gefilmd door een drone van Tokyo TV en werd intussen vereeuwigd op sociale media.

Donald Trump is momenteel op reis in Azië en was te gast in Japan. Tijdens een persconferentie in Tokio zei de Amerikaanse president nog dat Japan “een van ’s werelds sterkste economieën heeft gebouwd”, maar voegde er fijntje aan toe dat de Amerikaanse economie nog beter is.

Enkele dagen eerder nam de Japanse eerste minister, Shinzo Abe, de Amerikaanse president mee naar een golfterrein, waar ze een spelletje speelden met Hideki Matsuyama, een professionele Japanse golfer. Daar liep het even mis voor het Japanse staatshoofd: toen hij uit een zandkuil, een ‘bunker’, wilde springen, tuimelde hij weer naar beneden en landde hij in het zand. Trump had echter niks door en wandelde naar de volgende hole, terwijl Abe letterlijk in het zand beet.

De beelden werden massaal gedeeld op sociale media in Japan sinds de video maandag werd getoond tijdens een nieuwsuitzending op Tokyo TV.

MEEST RECENT