Mechelen rust fietspaden uit met energiezuinige ledverlichting

Onder meer de oversteek van de Vrouwvliet in de Ziekebeemdenstraat krijgt verlichting. Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen rust fietspaden uit met energiezuinige ledverlichting

Print
Mechelen - In een actieplan voor 2018 heeft de stad Mechelen enkele fietsroutes opgenomen die openbare verlichting met energiezuinige leds krijgen. Ook op plaatsen waar momenteel nog geen verlichting is, zoals de Vrouwvlietroute.

Samen met distributienetbeheerder Eandis heeft de stad een masterplan opgesteld om binnen een periode van tien jaar alle openbare verlichting te moderniseren. “Woonstraten en landelijke gebiden krijgen een warm wit licht als kleur. Voor verbindingswegen en parkings kiezen wij voor neutraler wit licht”, zegt Chris Backx, schepen van Openbare Werken (N-VA).

Waar mogelijk wordt het licht tussen 23u en 5u voor de helft ook gedimd. En er komt dus ook openbare verlichting op vrijwel alle functionele fietspaden. “Dat komt het comfort en de veiligheid alleen maar ten goede”, stelt Backx.

Waar komt de verlichting?

Fietspaden die verlichting krijgen, zijn de Tivoliroute tussen de Eikestraat en het nieuwe ziekenhuis, het fietspad achter sporthal Winketkaai, de verbinding naar de Vrouwvliet in de Zonnestraat en de oversteek van de Vrouwvliet aan de Grote Nieuwedijk- en de Ziekenbeemdenstraat.

Ook de fietsverbindingen Riet- en Geerdegemstraat en Brusselsesteenweg-Geerdegem Schonenberg worden onder handen genomen. “Recreatieve fietsroutes, zoals bijvoorbeeld langs de Dijle en de Zenne, worden niet verlicht”, vertelt schepen Chris Backx.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio