Opnieuw acute winteropvang voor daklozen in Mechelse regio

De acute winteropvang gebeurt in een pand op de Wollemarkt in Mechelen. Foto: Sven Van Haezendonck

Opnieuw acute winteropvang voor daklozen in Mechelse regio

Print
Mechelen - Na het experiment van vorig jaar wordt in Mechelen opnieuw een acute winteropvang georganiseerd voor daklozen uit de regio. In een pand op de Wollemarkt zijn er tien kamers, twee grotere studio’s en twee kleinere beschikbaar.

Voor het initiatief werken het CAW Boom-Mechelen-Lier en het Sociaal Huis Mechelen samen. In de acute opvang kunnen vanaf vandaag dakloze mannen, vrouwen, koppels en gezinnen uit het arrondissement Mechelen terecht. De komende weken gaat het om nachtopvang van 17 tot 9u, maar het is de bedoeling om binnenkort uit te breiden naar een opvang waar mensen in nood de klok rond terechtkunnen.

"Voorkomen dat mensen in de kou blijven"

Met de opvang willen de partners een structureel antwoord bieden voor mensen in zeer kwetsbare situaties die door allerlei omstandigheden terecht komen in een situatie van acute dak- en thuisloosheid. “Met dit initiatief voorkomen we dat mensen die onze hulp vragen en die legaal in ons land vertoeven in de kou moeten blijven staan”, zegt Koen Anciaux (Open Vld), voorzitter van het Sociaal Huis Mechelen.

Mensen die nood hebben aan opvang kunnen niet rechtstreeks terecht op de Wollemarkt. Ze worden doorverwezen via het Sociaal Huis. Maatschappelijk werkers begeleiden de mensen. “Ik ben erg tevreden over deze samenwerking met het CAW”, stelt Anciaux. Ook al is de acute opvang een tijdelijke oplossing en wordt er voor mensen in nood altijd gezocht naar een meer duurzame oplossing.  “Samen staan we sterk voor de meest kwetsbaren”, zegt Ludo Stevens, algemeen directeur bij het CAW.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio