Hilde van Mieghem getuigt: “Ik ken slachtoffers. Zij zijn bang, willen onderduiken en slapen niet”

Hilde van Mieghem getuigt: “Ik ken slachtoffers. Zij zijn bang, willen onderduiken en slapen niet”

Print

Actrice en regisseuse Hilde Van Mieghem kent naar eigen zeggen slachtoffers die te maken kregen met het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. Dat zegt ze aan VRT NWS. “Neen ik ben niet geschrokken”, klink het.

“De feiten die ik ken zijn ver voorbij de grens. De slachtoffers zijn bang en willen het liefst van al onderduiken”, zegt ze aan VRT NWS.

De regisseuse bond de kat aan de bel tijdens een uitzending van “Alleen Elvis blijft Bestaan”. Daarin stelde ze, in de nasleep van de Weinstein-affaire, dat ook bij ons gevallen zijn van ernstig grensoverschrijdend gedrag. Ze noemde toen echter geen namen. Nu is duidelijk dat ze doelde op Bart De Pauw.

Naar eigen zeggen kent Hilde verschillende slachtoffers. “Ik heb vandaag met enkele onder hen contact gehad. Zij beleven nu slapeloze nachten. Ze zijn bang en dat snap ik ook. Ik ben ook bang, want dit kan zo als een boemerang terugkomen. Ik ken dat spelletje. Het liefst van al willen ze onderduiken en niets met de zaak te maken hebben”, aldus nog van Mieghem aan VRT NWS.

Voorts benadrukt ze nog niets te hebben tegen “flirten of seksueel getinte sms’jes”, maar dat de feiten die zij kent “heel duidelijk voorbij de grens zijn”.

“Als mensen blijven doorgaan als er duidelijk ‘neen’ is gezegd, dan is er sprake van grensoverschrijdend gedrag.”

MEEST RECENT