Berchem Sport en trainer Geert Emmerechts gaan in onderling overleg uit elkaar

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Berchem Sport en trainer Geert Emmerechts gaan in onderling overleg uit elkaar

Print

De samenwerking tussen Berchem en zijn trainer Geert Emmerechts is vanmorgen in onderling overleg verbroken. Individuele gesprekken met enkele dragende spelers maakten duidelijk dat er onvoldoende basis was om op verder te werken. Berchem staat na tien speeldagen op drie na laatste in de eerste amateurklasse.

Elf weken nadat hij op het Rooi zijn intrede maakte, scheiden de wegen van Berchem en hoofdcoach Geert Emmerechts. De Wijnegemnaar, ex-speler van Antwerp en nadien vooral bekend als assistent bij Anderlecht, volgde in augustus Jonas De Roeck op. Na tien competitiewedstrijden houdt de samenwerking nu op.

Als nieuwkomer in eerste amateurklasse werkt Berchem een wisselvallig seizoen af. Voor eigen volk werden twee zeges geboekt en ook leider Lommel werd in bedwang gehouden. In uitwedstrijden verging het geel-zwart echter een pak minder. Vorig weekend was Dessel nog enkele maten te groot (3-0), zodat de Rooiploeg stilaan in de gevarenzone belandde.

Geen match met spelersgroep

Om de situatie om te buigen vond dinsdag nog een groepsgesprek plaats dat een en ander moest uitklaren. Drie dagen later besloten club en trainer toch uit elkaar te gaan. Sportief manager Marc De Mulder verduidelijkt: “Uit individuele gesprekken is gebleken dat er geen match was tussen de spelersgroep en de coach. Wij vinden het jammer dat Geert daarvan het slachtoffer is, want over zijn trainingen met professionele oefenstof waren we bijzonder tevreden. Anderzijds oordeelden we dat we niet langer konden wachten, nu we de punten nodig hebben.”

Emmerechts zelf reageerde behoorlijk aangeslagen. “Dit komt hard aan”, geeft de 49-jarige Antwerpenaar toe. “Ik wist natuurlijk dat de resultaten niet waren wat de club verwachtte. Maar op dat vlak kwamen er enkele belangrijke matchen aan in de komende weken en ik had gehoopt dat we daarin iets konden rechtzetten. Dat is me nu niet gegund. Toch kijk ik niet negatief terug op deze korte, maar intense periode. Ik heb op Berchem in uitstekende omstandigheden mijn werk kunnen doen en wil de club daarvoor bedanken. Ook de spelers kan ik niets verwijten. Ik hoop dat het tij snel keert voor Berchem.”

T2 Kevin Van Haesendonck neemt voorlopig de leiding over en zal zondag tegen Oosterzonen als interim-trainer fungeren. Berchem wil wel op korte termijn een nieuwe T1 voorstellen, wellicht volgende week al.

MEER VOETBALNIEUWS