Man met zwarte handschoenen krijgt 15 maanden voor diefstal Range Rover

Foto: Reporters

Man met zwarte handschoenen krijgt 15 maanden voor diefstal Range Rover

Print
Hoogstraten -

De rechter in Turnhout heeft Samir D. (29) uit het Nederlandse Venray veroordeeld tot 15 maanden cel. Na een achtervolging maakte hij met een in Hoogstraten gestolen Range Rover slagzij in een weiland.

De Range Rover werd in de nacht van 3 op 4 april van dit jaar gestolen op de oprit van een woning aan de Ganzendries in Hoogstraten. In het voertuig lagen ook nog twee tankkaarten, een sleutelbos en een zonnebril.

Even later kreeg de politie het voertuig 31 kilometer verderop in Nederland in het vizier. De Range Rover reed achter een Volkswagen. Beide bestuurders sloegen op de vlucht. Tijdens de achtervolging vloog Samir D. met de Range Rover uit de bocht en belandde op zijn zij in een weiland.

De bestuurder droeg zwarte handschoenen en in de auto lagen een namaaksleutel en een programmeringstoestel. Samir D. beweerde dat hij nooit in België was geweest en dat hij het voertuig nog maar net had gekocht.

De rechter vond die uitleg ongeloofwaardig. “Door de korte tijdspanne, de korte afstand en het feit dat beide voertuigen op de vlucht sloegen, kan het niet anders dan dat beide bestuurders betrokken waren bij de diefstal.”

Samir D. kreeg 15 maanden effectief en 800 euro boete. Aan de verzekeringsmaatschappij moet hij 71.059 euro betalen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio