© Yves Schepers

‘Empty the Fridge’ van Antwerpse foodblogster wint award meest duurzame kookboek van het jaar

Het boek ‘Empty the Fridge’ van de Antwerpse Jennifer Schleber is in Amsterdam verkozen tot het meest duurzame boek van het jaar. In het boek deelt Schleber haar passie voor koken met restjes.

JaTi, JVB

In haar populaire blog emptythefridge.be verzamelt de Antwerpse de beste recepten voor kleurrijke gerechten uit alle windstreken: een panzanella met pompen en croutons, een rijstgratin met bladgroenten, of een stromboli met restjes beleg voor een zomerse picknick. Het boek bevat ook nuttige weetjes en handige bewaartips om voedselverspilling tegen te gaan.

De duurzame award werd vrijdag in Amsterdam uitgereikt door Slow Food Youth Network. De jury bestaat uit Sem Roefs (cateraar, projectleider bij de Food Hub), Naresh Ramdjas (chef Nareshtaurant, oud-Masterchef-finalist), Lisa de Koning (oprichter SFYN Deventer, eigenaar foodtruckonderneming Mr Hapje) en Melissa Korn (zelfstandig projectleider bij onder meer Food Cabinet, Food Film Festival en de Food Hub).

Komende zondag (12 november) geeft Jennifer Schleber van 14u30 tot 15u30 een workshop koken met restjes in de showkeuken op de Boekenbeurs. Nadien signeert ze op de stand van Pelckmans uitgevers.

LEES OOK. Jennifer kookt creatief met kliekjes

© rr

Vastgoed

Jobs in de regio