Trek uw wandelschoenen aan in de Kempen

Foto: GVA

Trek uw wandelschoenen aan in de Kempen

Print
De Kempense regio met zijn landduinen, bossen en natuurgebieden leent zich uitstekend voor een prachtige natuurwandeling. En precies in deze herfstperiode vol veranderende kleuren is dat een must. Enkele suggesties om de natuur op te zoeken.

1. Winterwandeling

Wat: Voor de negende keer vindt de wandeltocht Pottentocht plaats. Deelnemers hebben keuze uit trajecten van 4, 7, 13, 20 en 30 kilometer door de natuur van Olen en Westerlo. Grotendeels over onverharde wegen.

Praktisch: zaterdag 11 november met vrij vertrek van 8u tot 15u op domein Teunenberg, Boerenkrijglaan 51 in Olen

Prijs: 1,10 euro

 

2. Culinaire Wandeling

Wat: Davidsfonds Oevel organiseert een culinaire wandeling, waarbij een gids de groep stappers op sleeptouw neemt door Westerlo. Onderweg worden vier eetgelegenheden bezocht voor een deel van de maaltijd.

Praktisch: zaterdag 11 november om 14u aan Toerisme Westerlo, Sint-Lambertusstraat 4 in Westerlo

Prijs: 35 euro

 

3. Zaklampentocht

Wat: KWB Oosterwijk organiseert een zaklampentocht voor groot en klein in het donker, met voor de kinderen enkele verrassingen. Onderweg is er lekkere warme soep of iets sterkers voorzien. 

Praktisch: zaterdag 11 november met vrij vertrek tussen 18u en 19u aan het KWB-lokaal in de Schuurveldstraat 35 in Oosterwijk-Westerlo

Prijs: 2 euro

 

4. Nachtwandeling

Wat: Een wandeling van De Kempense Kwispel waarbij je zelf de weg zoekt aan de hand van beschrijvingen langs de weg. Onderweg los je ook een aantal vragen op. Hierdoor maak je kans op een leuke prijs. Je kan de wandeling doen met of zonder hond. 

Praktisch: zaterdag 11 november met vrij vertrek tussen 18.30u en 19.15u aan De Kempense Kwispel, schoolstraat 102A in Mo

Prijs: 9 euro

 

5. Vosdonkentocht

Wat: Jaarlijkse wandeling van KWB en Gruun Zipkes, met keuze uit trajecten over 4, 6, 10, 14 en 20 kilometer. Combinaties van trajecten zijn ook mogelijk.

Praktisch: zondag 12 november met vrij vertrek tussen 7u en 15u aan GC IJzermaal, Mgr Raeymaekersstraat 10 in Westmeerbeek-Hulshout

Prijs: 1,50 euro

 

6. Brunchwandeling

Wat: Ten voordele van 11.11.11 vindt de Brunchwandeling plaats, waarbij stappers onder begeleiding van gidsen van Natuurpunt een leerrijke ontdekkingstocht maken. Brunchen zonder mee te wandelen is ook mogelijk.

Praktisch: zondag 12 november om 9.30u aan zaal De Zandfluiter, Tulpenlaan 1 in Wechelderzande-Lille

Prijs: ?

 

6. Zondagswandeling

Wat: Natuurliefhebbers krijgen elke zondag de kans om met een gids het prachtige natuurgebied Landschap De Liereman te verkennen. Naast aandacht voor dieren en planten wordt er ook aandacht besteed aan het beheer en de geschiedenis van het gebied.

Praktisch: zondag 12 november om 13.30u aan bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Schuurhovenberg 48 in Oud-Turnhout

Prijs: gratis

 

7. Winterwandeling

Wat: Ook tijdens het koudste seizoen van het jaar is het heerlijk om af en toe buiten een frisse neus te halen. Elke wandeling is opnieuw een beleving in de natuur, met nieuwe vrienden en wie weet welke verrassing er onderweg nog op je wacht.

Praktisch: zondag 12 november om 14u aan Corsendonck De Linde, Kasteelstraat 67 in Retie

Prijs: gratis

 

8. Klein Kuylen

Wat: Gids Raf De Houwer neemt stappers mee tijdens een wandeling in het mooie Klein Kuylen. Honden kunnen aan de leiband mee, maar baasjes en viervoeters moeten halfweg wel even een andere route nemen. Laarzen aangewezen.

Praktisch: op zondag 12 november om 14u aan de Klein Engelandhoeve op Klein Engeland 29 in Turnhout

Prijs: gratis

DOEN!