Brugse meisjesbende slaat opnieuw toe: nieuw filmpje opgedoken op Snapchat

Foto: rr

Brugse meisjesbende slaat opnieuw toe: nieuw filmpje opgedoken op Snapchat

Print
Donderdag dook op ¬Snapchat een nieuw filmpje op waarin twee Brugse tienermeisjes een leeftijdsgenootje in het gezicht slaan. Voor de herfstvakantie voerde een zeskoppige meisjesbende een terreurbewind aan het station waarbij ze medeleerlingen aanvielen.

De gangmaakster van de bende werd opgepakt en belandde in een halfopen instelling, andere bendeleden werden geschorst van school en de politie hield discrete politiepatrouilles. Toch hield dat alles de meisjesbende niet tegen om opnieuw een leeftijdsgenote in elkaar te slaan aan het station. Dat is te zien in een filmpje dat via Snapchat bij de ouders van andere slachtoffers terechtkwam, die ermee naar de politie stapten. Daarin is gedurende tien seconden te zien hoe twee tienermeisjes tot drie keer toe met enkele rake vuistslagen het gezicht van een leeftijdsgenootje bewerken. Een van de geschorste leerlingen, die in onze krant nog getuigde dat ze het geweld afkeurde, zou in het filmpje te zien zijn.

Het beruchte zestal van 15 à 16 jaar oud terroriseerde eind oktober de stationsbuurt van Brugge en plaatste enkele van hun wapenfeiten telkens flagrant op sociale media. Daarin was te zien hoe verschillende leeftijdsgenootjes deelden in de klappen. Heel wat scholieren bleken met de daver op het lijf naar school te trekken. Na het zien van de beelden dienden verschillende ouders klacht in. Deze week hield de politie voor en na school nog discreet een oogje in het zeil aan de stationsbuurt, maar toen bleef het rustig. Maar ondanks de maatregelen blijken de dames dus niet onder de indruk en zetten ze hun terreurbewind verder.

Nieuw onderzoek

Burgemeester Landuyt bevestigt de nieuwe feiten. “Er zijn inderdaad nieuwe zaken naar boven gekomen”, laat hij weten in een eerste reactie. “We zijn dan ook meteen een nieuw onderzoek gestart. Het filmpje wordt voorgelegd aan de recherche en die zullen het analyseren. Daarna kijken we om de juiste acties te ondernemen.”

Of er opnieuw discrete patrouilles komen aan het station was donderdagavond nog niet duidelijk. Bij de politie was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar.

MEEST RECENT