Daarom drinken we Cava als we iets te vieren hebben

Foto: Shutterstock

Food

Daarom drinken we Cava als we iets te vieren hebben

Print
België is exportbestemming nummer één van de Spaanse Cava. Logisch, op heel wat feestjes en in heel wat huiskamers wordt steeds vaker een fles Cava ontkurkt. De Bende van Annemie op Radio 1 zocht uit waarom deze drank zo populair is bij ons.

Of het nu is om een verjaardag, een pensioen of gewoon het einde van de werkweek te vieren, steeds vaker wordt een fles Cava ontkurt en toasten we met bubbels. Cava is bij ons bijzonder populair en België is dan ook exportbestemming nummer één van de Spaanse bubbels.

In een interview voor De Bende van Annemie op Radio 1 legt Dirk Rodriguez, hoofdredacteur van Vino Magazine uit hoe het komt dat we plots massaal cava drinken.

Lekker en goedkoop

"Cava is goedkoop. In de supermarkt kan je al flessen vinden voor 5 euro. Eigenlijk is het Colruyt die er is in geslaagd een speler op de markt te vinden die een lage prijs bood."

"Vroeger had je twee grote spelers in de supermarkten: Freixenet en Codorniu", vertelt de hoofdredacteur bij De Bende van Annemie. "Ze hadden zoveel macht dat zij de prijs bepaalden en de supermarkten de prijs niet omlaag kregen. Die flessen heetten nog niet Cava. Colruyt vond een speler die een lagere prijs aanbood, en zo is Cava veel goedkoper geworden." 

Een glaasje Cava gaat er altijd in en is goedkoop, dus er zijn geen drempels meer om bubbels te ontkurken als we iets te vieren hebben. Dat maakt de drank heel erg hot tegenwoordig.

NIET TE MISSEN