Bieke Ilegems stelt boek voor, met opvallende passage over affaire van haar man

Print

De Turnhoutse presentatrice en atv-gezicht Bieke Ilegems heeft op de Boekenbeurs haar nieuwe boek voorgesteld. In ‘De Zoektocht van een ouder meisje naar Eeuwige Schoonheid & Groot Geluk’ heeft ze het ook over de affaire van haar echtgenoot Erik Goossens.

Een maand geleden vertelde Ilegems in ‘Van Gils en Gasten’ dat haar man Erik Goossens een tijdje een affaire had. “De bom is ontploft toen we als koppel bezig waren aan ‘Dansdate’. Ik heb mijn emoties toen afgesloten en ik heb gedanst voor mijn leven en mijn relatie”, vertelde ze er toen over.

Sindsdien wordt ze er vaak over aangesproken. “Misschien moet ik een hashtag ‘we too’ oprichten”, zei Ilegems tegen VTM NIEUWS. “Heel veel mensen komen zeggen dat ze troost vinden in mijn verhaal. Dat ze daardoor weten dat wij ook maar mensen zijn. Ik kreeg een heel mooie reactie van een professor, een arts. Hij zei: jouw boek zou verplichte literatuur moeten zijn voor adolescenten die beginnen aan hun relationeel leven, zodat ze weten dat vallen er ook bij hoort, maar dat het opstaan ook kan.”

Volgens Ilegems hebben haar kinderen iets geleerd uit de zware periode. “Ze hebben alles in alle heftigheid meegemaakt, maar ik denk dat zij uit een heel moeilijk verhaal een heel mooie boodschap hebben meegekregen en een heel realistisch beeld van hoe relaties op lange termijn werken.”

MEEST RECENT