Miguel vliegt nog deze maand naar Amerika voor oogoperatie

Lieveke en haar zoontje Miguel. Foto: bdd

Miguel vliegt nog deze maand naar Amerika voor oogoperatie

Print
Arendonk -

Miguel, een baby van drie maanden uit Arendonk, wordt nog deze maand in de Verenigde Staten geopereerd. De ouders zamelden via crowdfunding 110.000 euro in om de dure ingreep aan de ogen te bekostigen.

Na zijn geboorte eind juli werd bij Miguel Lu de zeldzame oogafwijking sclero cornea vastgesteld. Het wit van het oog is bij hem over de pupil gegroeid. Alleen dokter James Aquavella in Rochester bij New York kan hem helpen. Hij maakt dan een opening in de ogen en plant vervolgens hoornvliesdeeltjes uit kunststof in.

De ingreep moet binnen het half jaar na de geboorte gebeuren. De ouders zamelden 110.000 euro in. Een van de milde schenkers was de Nederlandse voetbalvedette Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe.

“Het zijn spannende weken geweest, maar mijn man Michael en ik zijn dolblij dat we op 24 november kunnen vertrekken. Nadien wordt het draaiboek besproken”, zegt mama Lieveke de Kort (31). “Dokter Aquavella neemt de oogjes een na een onder handen. We zullen ongeveer vier weken in Amerika verblijven. Ook de Luikse chirurg, die instaat voor de nazorg, gaat mee. Hij hoopt de methode later in België te kunnen toepassen.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio