Belgische shorttrackers beginnen voorzichtig op WB shorttrack in Shanghai

Print

Jens Almey en Ward Pétré mogen vrijdag tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Shanghai hun werk op de 1500 meter voortzetten. Met derde plaatsen kwamen beiden ongeschonden door de voorronde. Door zijn vierde plaats zit Stijn Desmet bij dit onderdeel wel langs de kant.

Op de eerste dag van de derde Wereldbekerwedstrijden van het seizoen werd ook geopend met de 500 meter. Daar slaagden Rino Vanhooren (vijfde), Stijn Desmet (derde) en Ward Pétré (vierde) er niet in zich voor de reeksen te plaatsen.

Bij de vrouwen liep Hanne Desmet een halve finaleplaats op de 1500 meter net mis. In de snelste reeks was de derde plaats voldoende geweest. Die positie ging echter naar de Japanse Yuki Kikuchi. Desmet passeerde de streep 29 honderdsten te laat. Op de 500 meter kwam Hanne Desmet wel in de tweede ronde, maar strandde met haar vijfde plaats in de serie.

De shorttrackers van bondscoach Pieter Gysel waren na de Wereldbekerwedstrijden van vorige maand in Dordrecht onmiddellijk teruggekeerd naar hun trainingskamp in Salt Lake City. In de omgeving van de hoog gelegen olympische ijsbaan (2002) hebben ze enige appartementen gehuurd. Via de Stille Oceaan zijn ze naar het Verre Oosten gevlogen. Volgende week wordt de eerste reeks Wereldbekerwedstrijden besloten in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

MEEST RECENT