Belgische hockeybond maakt genomineerden Golden Sticks bekend

Deze Arthur Van Doren is één van de genomineerden. Foto: BELGA

Belgische hockeybond maakt genomineerden Golden Sticks bekend

Print
Brussel -

De Koninklijke Belgische Hockeybond heeft donderdag de genomineerden bekendgemaakt voor de Golden Sticks, waarmee de beste speler en speelster van het seizoen 2016-17 worden bekroond.

Bij de mannen zijn Gauthier Boccard (Waterloo Ducks), Nicolas De Kerpel (Herakles), Maxime Plennevaux (Leopold), Arthur Van Doren (Dragons) en Michel Van Rysselberghe (Beerschot) genomineerd. Van Doren ontving de trofee vorig jaar en in 2014.

De vijf genomineerden bij de vrouwen zijn de Argentijnse Augustina Albertario (Leuven), de Spaanse Berta Bonastre (Braxgata), Elena Sotgiu (Herakles), Stephanie Vanden Borre (La Gantoise) en Alix Gerniers (La Gantoise). Die laatste werd al in 2015 verkozen tot beste hockeyspeelster van het seizoen, vorig jaar viel Barbara Nelen die eer voor de derde keer te beurt.

De laureaten worden op vrijdag 24 november bekendgemaakt tijdens de Golden Stick Night in Hôtel de la Poste in Tour & Taxis in Brussel.

- Genomineerden Rising Star mannen -

Arthur De Sloover (Beerschot), Augustin Meurmans (Racing), Maxime Van Oost (Waterloo)

- Genomineerden Rising Star vrouwen -

Sophie Limauge (Waterloo Ducks), Michelle Struijk (Antwerp), Stephanie Vanden Borre (La Gantoise)

- Genomineerden Public Award mannen -

Nicolas De Kerpel (Herakles), Felix Denayer (Dragons), Arthur Van Doren (Dragons)

- Genomineerden Public Award vrouwen -

Charlotte Derkx (Dragons), Alix Gerniers (La Gantoise), Joanne Peeters (Waterloo Ducks)

Alle spelers, speelsters en coaches van de Audi Hockey League en de Women’s Hockey League van vorig seizoen hebben hun stem kunnen uitbrengen voor de vier spelerscategorieën. De publieksprijzen werden via een algemeen toegankelijke online stemming toegekend.

MEEST RECENT