Vrouw in rolstoel (90) kan op het nippertje ontsnappen uit brandende woning

Foto: Alain Trappeniers

Vrouw in rolstoel (90) kan op het nippertje ontsnappen uit brandende woning

Print

Een negentige jarige vrouw uit Wezemaal (Rotselaar) is woensdagnacht ontsnapt aan de vlammen die haar huis, aan de Steenweg op Nieuwrode, in de as hebben gelegd. Wat de brand veroorzaakt heeft, is voorlopig niet bekend.

Marceline Bollens woont al jaren alleen in haar langgevelwoning aan de Steenweg op Nieuwrode. Omdat ze woensdagnacht de slaap niet kon vatten, legde ze nog een kaartje in haar keuken. Plots brak er brand uit. Marceline die in een rolstoel zit, reed naar buiten en verwittigde de buren. Een buurman die net van zijn werk thuis kwam, had inmiddels het onheil ook opgemerkt.

Hoewel de kranige Marceline nog heeft geprobeerd de vlammen te blussen, greep het vuur snel om zich heen. Zo goed als de hele woning is in de vlammen opgegaan. “s Ochtends merkte een overbuur dat de brand was heropgeflakkerd. Hoe dat is kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De brandweer ging een tweede keer ter plaatse om de vuurhaard te bestrijden.

Marceline raakte niet gewond maar werd voor verzorging en opvang wel overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt naar een oplossing gezocht voor haar. Door het incident was er lokaal een tijdlang geen elektriciteit.

MEEST RECENT