Food

OVERZICHT. Dit zijn de beste betaalbare restaurants in uw buurt

Print
Over twee weken reikt Michelin opnieuw zijn sterren uit, maar wie goedkoper wil tafelen zit nu al goed met de Bib Gourmand Benelux. Dit zusje van de Michelingids, samengesteld door dezelfde inspecteurs, focust op de kwaliteit en de prijs: in alle geselecteerde restaurants kan je een volledig menu (voor-, hoofd- en nagerecht) eten voor maximaal 37 euro.

Dat gastronomie niet peperduur hoeft te zijn, bewijst het feit dat er dit jaar weer 44 nieuwe adresjes in de gids staan, waarvan 23 in België. Vaak vallen deze restaurants op door hun origineel concept: zo kan je bij Schnitzel, nieuw in de gids, kleine bordjes bestellen om te delen met je tafelgenoten, Tou.Gou in Brugge is een lunchrestaurant dat ook meeneemgerechten aanbiedt en Faraya in Wemmel serveert de Libanese keuken in de vorm van een rijk buffet in het weekend.

Bekijk hier op de kaart welke restaurants uit de Bib Gourmand in jouw buurt liggen:

 

In totaal staan er 168 Belgische adresjes in de gids – vorig jaar waren dat er 165. Volgens Michael Ellis, internationaal directeur bij Michelin, zijn steeds meer gasten op zoek naar een restaurant met een stempel van Bib Gourmand. "Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurateurs streven naar deze onderscheiding, ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken."

Bekijk hier de volledige lijst van Bib Gourmand restaurants

NIET TE MISSEN