Steradvocaat gaat Harvey Weinstein verdedigen in seksschandaal

Harvey Weinstein Foto: AFP

Steradvocaat gaat Harvey Weinstein verdedigen in seksschandaal

Print

De New Yorkse steradvocaat Benjamin Brafman gaat de verdediging van Harvey Weinstein opnemen. Dat meldt een woordvoerder van de in ongenade gevallen filmproducent woensdag. De 69-jarige advocaat is een van de bekendste van de Verenigde Staten. Eerder verdedigde hij ook al Dominique Strauss-Kahn, de omstreden farmaondernemer Martin Shkreli, Michael Jackson en rappers Jay Z en Sean Combs, ook bekend als Puff Daddy, P. Diddy en Diddy. De advocaat bevestigde zelf ook het nieuws.

Nog in Weinsteins advocatenteam zit Blair Berk, die eerder al Mel Gibson, Britney Spears, Halle Berry en Lindsay Lohan verdedigde.

Steradvocaat gaat Harvey Weinstein verdedigen in seksschandaal
Brafman Foto: ASSOCIATED PRESS

Dinsdag meldden verschillende media dat de aanklager van Manhattan voorbereidingen treft om een grand jury de elementen à charge voor te leggen. Daarna kan het tot een aanklacht tegen Weinstein komen. Een woordvoerder van aanklager Cyrus Vance weigerde commentaar op die berichten.

Behalve in New York lopen ook in Londen en Los Angeles onderzoeken. Er zijn intussen al meer dan honderd vrouwen die Weinstein beschuldigen van ongewenste intimiteiten, seksuele agressie en verkrachting.

MEEST RECENT