Saudische prinsen zitten gevangen in luxehotel, maar dat betekent niet dat ze ook maar iets van die luxe mogen proeven

Print

Video: Reuters

Nadat de anticorruptiecommissie die de Saudische kroonprins Mohammed ben-Salman in het leven riep, afgelopen weekend elf prinsen en tientallen (ex-)ministers oppakte, brachten ze die onder in het luxueuze Ritz-Carlton hotel in Riyadh. Uit recent opgedoken beelden blijkt dat de gevangenen echter allesbehalve luxueus kunnen leven in het hotel.

Het was een ongeziene zuivering in Saudi-Arabië toen tientallen vooraanstaande prinsen en ministers werden opgepakt voor corruptie. “De verdachten zullen dezelfde rechten toegewezen krijgen en dezelfde behandeling ondergaan als elke andere Saudische burger. Hun positie zal geen invloed hebben op de rechtvaardige en ferme toepassing van de wet”, zei sjeik Saoud Al-Mojeb. Toch werden de prinsen en ministers in afwachting van hun proces niet ondergebracht in de gevangenis maar in het luxueuze Ritz-Carlton hotel.

Uit nieuwe beelden uit het hotel blijkt dat het met de luxe daar wel meevalt. De prinsen en ministers liggen er op dunne matrassen op de vloer, verzameld in een grote zaal in het hotel. Geen knusse kamers of privé badkamers. Voor de verdachten, onder wie ook prins Alwaleed bin Talal, één van de rijkste zakenmannen ter wereld, moet het een hele ontnuchtering zijn na een leven vol luxe.

MEEST RECENT