Gonzalez Escallon trekt zich terug uit toernooi Blue Bay Hainan

Print

Laura Gonzalez Escallon heeft zich om een tot nu toe onbekende reden teruggetrokken uit het Blue Bay golftoernooi (LPGA/1.800.000 dollar), dat wordt betwist op de Jian Lake Blue Bay golfbaan in het Chinese Hainan. De Zuid-Afrikaanse Buhai is de nieuwe leider.

De 27-jarige Waals-Brabantse, die na een eerste ronde van 72 slagen dag één afsloot op een gedeelde 38e plaats, kwam donderdagmorgen niet meer aan de start. Of dit gevolgen zal hebben voor deelname aan het Tour Championship, het grote finaletoernooi op het LPGA Tour circuit is nog af te wachten. Gonzalez Escallon staat nog steeds op een 70e plaats in het Race to Globe klassement wat net genoeg is voor een eventuele deelname.

De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Buhai heeft zich ondertussen aan de kop van het klassement genesteld. De 28-jarige Buhai, die nog nooit een toernooi kon winnen op het LPGA-circuit, maar wel al twee European Tour-toernooien op haar naam schreef, zette een tweede ronde neer van 68 slagen, waarmee ze nu één slag voorsprong telt op de Chinese Shanshan Feng, de favoriet voor de eindzege.

MEEST RECENT