Obama lokt honderden kijklustigen naar rechtbank als hij zich meldt om in jury te zetelen

Print

Voormalig Amerikaanse president lokt honderden kijklustigen naar rechtbank als hij meldt om in jury te zetelen Video: Reuters

Barack Obama moest zich woensdag samen met honderden anderen op de rechtbank van Chicago aanmelden als potentieel jurylid, en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Honderden fans, journalisten en andere kijklustigen waren naar de rechtbank afgezakt om de voorganger van Donald Trump te filmen en te fotograferen. Als hij wordt geselecteerd voor ‘jury duty’, zal de bekende politicus 14,80 euro vergoeding krijgen per dag dat hij in de jury zetelt.

Hoewel Barack Obama het Witte Huis eind januari vaarwel zei, is de man nog steeds razend populair, dat blijkt althans uit bovenstaande beelden. De ex-president moest zich woensdag in de rechtbank van Chicago - waar hij met zijn vrouw Michelle nog steeds een huis bezit - aanmelden samen met honderden andere potentiële juryleden.

Hoewel duizenden Amerikanen hun uiterste best doen om hun jury duty te ontlopen - eigenlijk hun burgerplicht - was Obama opvallend goed gemutst als hij het gerechtsgebouw onder massale belangstelling binnenging. Daar begroette hij zijn collega-juryleden hartelijk en sloeg een praatje met hen.

Obama koos uiteindelijk voor een leven in de politiek, maar het Amerikaanse rechtssysteem is hem zeker niet onbekend. Hij studeerde niet alleen rechten, maar werd ook de eerste Afro-Amerikaanse voorzitter van Harvard Law Review, een wetenschappelijk tijdschrift dat wordt uitgegeven door een onafhankelijke studentenvereniging van de Harvard Law School.

In een vorig leven leerde hij studenten van de Universiteit van Chicago ook alles over de grondwettelijke wetten van het land waar hij acht jaar president van was.

MEEST RECENT