Scoor uw wekelijkse dosis muziek in de Kempen

jackobond Foto: GVA

Scoor uw wekelijkse dosis muziek in de Kempen

Print
Muziekliefhebbers komen dit weekend weer ruimschoots aan hun trekken in de Kempense regio. Of u nu de voorkeur geeft aan klassiek, blues, rock of kleinkunst, er is voor elk wat wils. Tien welluidende tips.

1. Jackobond zingt Marva

Wat: Riet Muylaert brengt met haar groep JackoBond een ode aan de koningin van het Vlaamse lied. In de theatertournee ‘Rode rozen in de sneeuw’ zingt ze een hele avond de klassiekers van Marva. De zangeres heeft mooie herinneringen aan Marva. ‘Ik dans met een ander, maar ik kijk naar jou’ zong haar moeder vaak toen ze met haar als kind door de living danste.

Praktisch: donderdag 9 november om 20u in de spiegeltent op het Dorpsplein in Olen

Prijs: 12 euro

 

2. De Volgende Stroof

Wat: "De Volgende Stroof" is een eigenzinnige mengeling van tekst, muziek en herinneringen gebracht door drie mensen die dicht bij Wannes van de Velde stonden. Dree, Marc en Bernard brengen liederen van, maar vooral ook over Wannes, doorspekt met herinneringen. Tijdens de pauze krijg je een drankje dat terug te vinden was in de bar van Wannes (inbegrepen in toegangstarief).

Praktisch: donderdag 9 november om 20.15u in de bibliotheek op de Werft 32 in Geel

Prijs: 14 euro

 

3. Living Hero: Bruce Springsteen

Wat: Vier zangers zorgen voor Glory Days: Klaas Delrue (Yevgueni), Hannelore Bedert, Senne Guns en Jan De Campenaere (Venus in Flames). Zij worden omringd door topmusici uit de Vlaamse pop- en rockscene. Hun grote held is Bruce Springsteen en met Living Hero willen zij hem eren. Ze spelen Springsteens klassiekers doorleefd en op een eigenzinnige manier.

Praktisch: vrijdag 10 november om 20.15u in OC De Djoelen, Steenweg op Mol 3 in Oud-Turnhout

Prijs: 23 euro

 

4. Petticoat

Wat: Het succes dankt Petticoat, oftewel zes zoetgevooisde jongedames, aan de frivole energie die ze uitstralen, de humor en de vertedering die ze perfect weten te bespelen en aan de muzikale verbluffende hoogstandjes die ze uit hun vocale harmonieën en hun instrumentbeheersing weten te halen. Een avond vol ‘muzikale pralines’. Laat je daar maar eens aangenaam verrassen door de vocale harmonieën en de vele andere charmes van Petticoat.

Praktisch: vrijdag 10 november om 20.15u in GC De Wouwer, Kloosterstraat 4 in Ravels

Prijs: 15 euro

 

5. Tutu Puoane

Wat: De Zuid-Afrikaanse- Belgische zangeresTutu Puoane gaat verder dan het coveren van Joni Mitchell’s muziek, ze drukt er haar eigen stempel op met haar prachtige stem en unieke frasering. Het resultaat is een intuïtieve reis door een intens mooi repertoire. Ze doet dit in gezelschap van haar goede vriendin en internationaal befaamde saxofoniste Tineke Postma (NL), bassist Clemens van der Feen (NL), drummer Jasper Van Hulten (NL) en haar vaste pianist Ewout Pierreux (B).

Praktisch: vrijdag 10 november om 20.15u in CC de Warande/de Kuub, Warandestraat 42 in Turnhout

Prijs: 16 euro

 

6. Rocknight III

Wat: Vzw NoNonsens organiseert voor de derde keer haar Rocknight. Dit keer bestormen Scarved, Naft en DJ Team Catfish het podium om het Gildenhuis op zijn grondvesten te doen daveren.

Praktisch: vrijdag 10 november om 20.30u in ’t Gildenhuis, Beerstraat 54 in Meerhout

Prijs: 5 euro

 

7. Turnhout Roots Night

Wat: De jaarlijkse afspraak voor liefhebbers van de betere rock-‘n’-roll, rockabilly, surf en aanverwanten. Tijdens deze negende Roots Night krijgen zij een formidabele affiche met The Wild Ones, The Cactus Blossoms, The Buckshots en de platenruiter DJ Mr. Shoeshine voor de kiezen.

Praktisch: zaterdag 11 november vanaf 20.30u in de Warande / De Kuub, Warandestraat 42 in Turnhout

Prijs: 22 euro

 

8. Jazz in Thals Sessions

Wat: Jazz in Thals Sessions #3 wordt geen doorsnee jazzconcert. Met Otomachine op het podium, mag je je verwachten aan stomende funk en een overweldigende performance, gebracht met een enthousiasme dat grenst aan delirium. This is not a gig as you know it, it’s a party.

Praktisch: zondag 12 november om 21u in café De Max, Nieuwstraat 16 in Herentals

Prijs: 15 euro

 

9. Liedjes uit het hart

Wat: De Kempense zanger Marc Dex wordt over vier maanden 75 jaar oud, waarvan hij er ruim vijftig op de planken staat. De vzw Kempenshows brengt de rasartiest een gepaste hulde met het muzikale programma ‘Liedjes uit het hart’. Daarin blikt Marc Dex terug op zijn gevulde carrière, van zijn jeugd over zijn glorieperiode tot zijn leven als horecaondernemer in Kasterlee.

Praktisch: zondag 12 november om 14u in zaal De Kapelhoeve, Kapelweg in Turnhout

Prijs: 12 euro

 

10. Winterconcert

Wat: Tijdens deze muzikale namiddag serveert de Raad voor Gehandicapten jullie drie toppers. Om 14u brengt Balenaar Luc Van Meeuwen Vlaamse meezingers, schlagers en levensliedjes. Om 15u is het tijd voor ‘De Units’, een muziekgroep van mensen met een beperking die verbonden is aan dienstencentrum Ter Engelen in Maaseik. ‘Opgeweckt’ rondt af met volksmuziek en straatliederen uit vervlogen tijden, maar dan in een humoristische, ongewassen stijl.

Praktisch: zondag 12 november vanaf 14u in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen

Prijs: gratis

DOEN!