Paus heeft opmerkelijke boodschap: “Verheft uw hart, niet uw smartphone”

Print

Paus heeft opmerkelijke boodschap: “Verheft uw hart, niet uw smartphone” Video: Reuters

Paus Franciscus had woensdag een opmerkelijke boodschap voor de gelovigen die zich hadden verzameld op het Sint-Pietersplein in Rome om samen met hem de mis te vieren. Het hoofd van de Kerk ergert zich aan de vele smartphones die hij telkens ziet tijdens de eucharistievieringen. “Het is iets lelijks en het maakt me triest”, zei de Paus en voegde eraan toe dat het niet enkel leken zijn, maar ook zijn eigen priesters en bisschoppen die te veel met hun mobiele telefoon bezig zijn.

Het was niet de eerste keer dat de Paus de 1.2 miljard katholieken in de wereld opriep om spiritueler te zijn en zijn priesters en bisschoppen aanmaande om nederiger te zijn. Toen hij in 2013 werd verkozen, maakte Paus Franciscus meteen duidelijk dat hij zich eraan ergert dat priesters aan hun mobiele telefoon zijn vastgelijmd, of rondrijden in opzichtige auto’s.

“De priester zegt tijdens de mis ‘Verheft uw hart’, hij zegt niet “Verheft uw smartphone en neem foto’s’”, aldus de Paus. “Deze mis is geen show, het is een vergadering die in het teken staat van onze passie voor de Heer.” De Paus zelf werd sinds zijn aanstelling niet meer in het openbaar gezien met een mobiele telefoon en laat zich rondvoeren in een simpele blauwe Ford.

MEEST RECENT