Van 9 december tot en met 7 januari onder meer Kerstmarkt en schaatsen op Groenplaats

OVERZICHT. Dit is het programma van de winter van Antwerpen

Print
OVERZICHT. Dit is het programma van de winter van Antwerpen

Foto: Wim Hendrix

Antwerpen -

Fris maar plezant! Het programma van Winter in Antwerpen fleurt uw feestdagen en de weken daarrond op. Binnen een kleine maand attracties en lekkernijen bij de vleet in het centrum. Schaatsen op de Groenplaats onder begeleiding van een pinguïn, uitkijken over de stad in het reuzenrad op het Steenplein of een zingende kerstboom op de Handschoenmarkt. Wij maken een handig overzicht van de belevenissen in het vooruitzicht.

Algemene info:

Winter in Antwerpen: van 9 december tot en met zondag 7 januari. Algemene openingsuren: Maandag tot donderdag: 12 tot 21u, vrijdag: 12 tot 23u, zaterdag: 11 tot 23u, zondag: 11 tot 21u. Speciale dagen: 24 en 31 december: 11 tot 18u.

 

Activiteiten:

Kerstmarkt, Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui, Steenplein

Naast glühwein, smoutebollen en spekpatatjes ook gerechten van exotische en vegetarische strekking. U kunt er rustig rondkuieren tussen al dat lekkers.

IJspiste, Groenplaats

Geen winter zonder schaatsplezier. Ook dit jaar zal er op de Groenplaats plaats zijn voor de eerste stapjes op het ijs en uitvoerige pirouettes. Ruimte genoeg voor iedereen, met 1.200 vierkante meter schaatspiste. Voor de kleinsten kan een leraar in pinguïnpak bijstand bieden. Prijs: 6 euro. Tot 12 jaar: 4 euro. Schaatsverhuur: 3 euro, huur glij-ijzers: 1 euro, huur schaatshulpjes: 3 euro.

Tubing, Steenplein

Voor de snelheidsduivels. In een band legt u een parcours af aan topsnelheden. Prijs? 2 euro.

Kussen onder de maretak, Grote Markt

De maretak zou volgens overleveringen de liefde bevorderen. Ga eronder staan en geef uw geliefde een innige kus. Kunstenaar Jesse Agten maakt met doeken een speciale opstelling.

Reuzenrad

Voor een mooi uitzicht op het oude centrum moet u in het reuzenrad zijn. Laat u 55 meter de hoogte in tillen in een cabine en geef uw ogen de kost. 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Wensmuur, Suikerrui

Een goede gezondheid voor oma? Een nieuw lief voor de broer? Of doet u mee aan een missverkiezing of wilt u toch liever wereldvrede? Laat uw wensen achter op de interactieve wensmuur.

Videoprojectie, Grote Markt

Aan het stadhuis kunt u dit jaar een videoprojectie zien over de rol van Antwerpen in de wereld als diamantstad. Het stadhuis zelf wordt nog volop gerenoveerd. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: om 19 en 20u. Vrijdag en zaterdag: om 19, 20, 21 en 22u.

Winterfoor, Jordaenskaai

Eendjes aan de haak slaan, loodjesgeweren doen knallen en heen en weer slingeren in diverse attracties. Het kan niet alleen op de Sinksenfoor. De foorkramers komen in de winter terug en staan langs de Schelde.

Zingende kerstboom, Handschoenmarkt

Een origineel cadeau voor onder de kerstboom: liedjes van kinderkoren hullen de Handschoenmarkt in een kerstsfeer. 18 tot 24 december, van 16.30 tot 18.30u.

Openluchtterras, Steenplein

Even uitblazen kan op het terras op het Steenplein. Er staat een kerstboom met verlichting die alleen aanblijft als er genoeg mensen op de elektrische fietsen stevig doortrappen.

Spiegeltent, Steenplein

De Spiegeltent krijgt in de winter een plekje naast het Steen. Een ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek houdt de kinderen zoet terwijl de ouders een koffie drinken. U kunt ook gezamenlijk op verkenning in het Steen.

Animatie, Site Winter in Antwerpen

Over het hele wintergebeuren in hartje stad lopen enkele entertainers rond die een extra dimensie aan de sfeer toevoegen. Je loopt onder andere steltenlopers en mascottes tegen het lijf. Woensdag, zaterdag en zondag.

 

Grote evenementen

Zaterdag 9/12: Openingsfeest

Het openingsfeest lokt traditioneel zowat 100.000 bezoekers naar het centrum.

Zondag 31/12: Eindejaarsvuurwerk op de Schelde

Het vuurwerk zal niet ontbreken. Kijkt u vanop het Steenplein of ziet u de kleurrijke explosies liever iets rustiger ergens op Linkeroever?

Zondag 7 januari 2018: Winter-BBQ

Op de Scheldekaaien aan het Zuiderterras kunt u het warm krijgen aan de barbecue terwijl uw brochette gaart.

Zaterdag 13 januari 2018: Kerstboomverbranding

Op Linkeroever maakt de stad een einde aan de feestperiode met de symbolische en praktische Kerstboomverbranding op Linkeroever. 

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN