‘Gossip Girl’-acteur beschuldigd van verkrachting: “Ik ken die vrouw niet”

Foto: ISOPIX

‘Gossip Girl’-acteur beschuldigd van verkrachting: “Ik ken die vrouw niet”

Print

Actrice Kristina Cohen (27) heeft in een emotionele post op Facebook acteur Ed Westwick (30) beschuldigd van verkrachting. De feiten zouden dateren van drie jaar geleden, maar Cohen komt er nu mee naar buiten in het licht van de getuigenissen over seksueel misbruik in Hollywood. De Britse acteur, die vooral bekend is als Chuck Bass in ‘Gossip Girl’, ontkent in alle talen.

“Drie jaar geleden ben ik verkracht”, zo schrijft de ‘Ladies Like Us’-actrice op haar Facebookpagina. Destijds had ze een korte relatie met een producer, waarvan ze de naam niet noemt. Samen ging ze met hem op bezoek bij Ed Westwick, die ze wel met naam en toenaam aanwijst. “Ik wilde vertrekken, toen Ed voorstelde dat we met zijn allen seks moesten hebben”, aldus Cohen. “Ik wilde weg, maar dat wou de producer niet, omdat hij niet wou dat Ed zich slecht voelde. Ik ben dan gaan slapen in de logeerkamer.”

Tot ze naar eigen zeggen plots wakker werd. “Ed lag op mij, terwijl hij met zijn vingers bij mij binnenging. Ik zei dat hij moest stoppen, maar hij was te sterk. Ik heb tegen hem gevochten, zo hard als ik kon. Maar hij greep mijn gezicht vast en schudde me door elkaar. Hij zei dat hij seks met me wilde. Ik was verlamd van schrik, doodsbang. Ik kon niets zeggen, ik kon niet meer bewegen. Hij hield me tegen en verkrachtte me”, zo schrijft ze.

Drie jaar later volgt haar verhaal

“Ik heb heel lang getwijfeld en gedebatteerd met mezelf. Zou ik naar buiten komen met mijn verhaal? en als ik dat doe, gaan mensen dan naar mij luisteren?” schrijft de ‘Ladies Like’-actrice op haar Facebookpagina. “Zelfs nu moet ik vechten tegen schuldgevoelens. Omdat ik soms denk dat ik het had kunnen verhelpen.”

Ook de producer zou gezegd hebben dat zij in fout was, omdat ze “een actieve deelnemer was aan het gebeuren”. Hij zou gedreigd hebben om haar carrière kapot te maken en ervoor te zorgen dat ze geen enkele job meer zou krijgen als actrice.

Toch wil ze nu naar buiten komen met haar verhaal. “Om te laten zien dat je nooit alleen bent. Net zoals al die anderen die naar voren zijn gekomen met hun verhaal mij geholpen hebben om hetzelfde te doen.”

Acteur ontkent

Westwick ontkent de beschuldigingen op zijn beurt op zijn eigen Twitter. Hij zegt zelf dat hij helemaal niets met de zaak te maken heeft. “Ik ken deze vrouw niet. Ik heb mezelf nooit, op geen enkele manier, aan een vrouw opgedrongen. Ik heb zeker nooit iemand verkracht”, schrijft hij.

MEEST RECENT