Bergen boekt belangrijke Europese zege in Kosovo, Brussels verliest in Cyprus

Foto: Photo News

Bergen boekt belangrijke Europese zege in Kosovo, Brussels verliest in Cyprus

Print

Bergen heeft dinsdag zijn vierde groepswedstrijd in de FIBA Europe Cup met 69-75 gewonnen bij het Kosovaarse Sigal Prishtina, leider in groep G. Bij de rust stond het nog 42-37 voor de thuisploeg.

De Henegouwers wonnen tevoren al twee van hun drie wedstrijden en doen een uitstekende zaak met het oog op kwalificatie voor de tweede ronde. De eerste twee van elke groep gaan door, en Bergen is na vier wedstrijden tweede met zeven op acht. Prishtina telt één punt meer, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Garlon Green was voor Bergen de absolute uitblinker met 20 punten en 7 rebounds. Bij de Kosovaren maakte Dardan Berisha liefst 33 punten.

Volgende week dinsdag ontvangt Bergen het Turkse Demir Insaat. Bij een zege komen de Henegouwers aan de leiding in groep G.

Brussels onderuit

Brussels heeft dinsdag op de vierde speeldag in de FIBA Europe Cup een 90-77 nederlaag geleden bij Keravnos. De Cyprioten leidden al met 52-37 bij de rust.

Op de eerste speeldag verloor Brussels thuis met 58-68 van Keravnos. Ook in Cyprus kon de Belgische vicekampioen geen aanspraak maken op de zege. Na het eerste kwart keek Brussels al tegen een 29-19 achterstand aan.

Bij Brussels was KT Harrell goed voor 23 punten. Voor Keravnos gooide Abukar 20 punten door de korf.

De eerste twee van elke groep gaan door naar de tweede ronde (vier groepen van vier). Na vier speeldagen is Brussels derde in groep D met één zege en drie nederlagen, de kans om zich nog te kwalificeren is zeer klein. Op 15 november ontvangt Brussels Körmend.

MEEST RECENT