© AFP

Twaalf mensen gedood bij twee aanslagen in Mali

In Mali zijn bij twee aanslagen twaalf mensen gedood, de meesten onder hen zijn burgers. Een bus was maandag in de omgeving van de noordelijke gemeente Ansongo over een springtuig gereden. Vijf mensen, onder wie een meisje, overleefden de explosie niet, zei de VN-Vredesmissie in Mali dinsdag. Vier andere burgers raakten gewond.

adm

Vier voor de VN-missie werkende mensen werden in de omgeving van Sévaré in het centrum van het land bij een overval op hun autokaravaan gedood. Leden van de Nationale Garde, die hun konvooi escorteerden, doodden twee van de overvallers. Een lid van de Nationale Garde bezweek aan zijn verwondingen. De leider van de VN-missie, Mahamat Saleh Annadif, veroordeelde de aanval ten scherpste.

Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslagen schuilgaat. In het centrum en het noorden van het West-Afrikaanse land zijn naast milities ook moslimterroristen actief, die banden hebben met al-Qaida. Tot eind december 2017 zijn in Mali ongeveer 175 Belgische militairen aan de slag voor de European Union Training Mission (EUTM Mali). Zij zijn verdeeld over het hoofdkwartier in Bamako en het trainingscentrum in Koulikoro.

Vastgoed

Jobs in de regio