© Leo De Nijn

Nieuwe voetbalchalet van Sporting Mechelen ingehuldigd

Op de velden van voetbalclub KSC Mechelen is dinsdagavond het fonkelnieuwe chalet met bijhorende accommodaties ingehuldigd. De stad investeert 2,7 miljoen euro. Het nieuw aan te leggen voetbalveld wordt er een van kunstgras.

Leo De Nijn

Nadat enkele weken geleden het oude voetbalchalet van SC Mechelen aan de Jubellaan tegen de vlakte ging, was het dinsdagavond tijd om te klinken in de nieuwe infrastructuur.

Walter Schroons (CD&V), de schepen van Sport, vindt dat de club dit zeker heeft verdiend. “Ze straalt een familiale sfeer uit en zet zich met meer dan driehonderd jeugdspelers erg in tegen sociale uitsluiting. Als je als club je werking verder wil uitbouwen – en daar staan ze hier garant voor - dan past deze infrastructuur daar zeker bij. We hebben ook beslist om het A-veld, dat vlak voor het nieuwe chalet opnieuw moet worden aangelegd, ook van kunstgras te voorzien”, zegt de schepen.

De club heeft liefst 30 ploegen in competitie. In februari van dit jaar werd de eerste spadesteek gegeven voor de nieuwbouw. Het omvat onder meer twaalf kleedkamers, ruimte voor administratie en een ruime kantine. Onder de vele supporters die kwamen klinken was ook François De Keersmaecker, ex-voorzitter van de Belgische Voetbalbond, aanwezig.

© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio