Betrapt op camera: vrouw steelt ongegeneerd fooi van Uber-chauffeur en vlucht

Print

Betrapt op camera: vrouw steelt ongegeneerd fooi van Uber-chauffeur en vlucht Video: Kameraone

Een chauffeur van het taxibedrijf Uber is in New York het slachtoffer geworden van een diefstal. Een dashcam die in de wagen filmde, laat zien hoe een van de vrouwelijke passagiers zonder schaamte de volledige pot met fooi leegroofde. De bestuurder merkte te laat op dat zijn geld verdwenen was.

De beelden dateren van augustus, maar gaan pas sinds kort viraal op het internet. Gedurende de video, die in totaal ongeveer twee minuten duurt, zag het er op geen enkel moment naar uit dat de dames het hadden gemunt op zijn pot met fooi. Toen de chauffeur zijn rit had afgerond, schoot echter een van de passagiers in actie.

Net voor ze uitstapten, kon een van de jongedames met een flukse beweging al het geld uit de pot meegraaien. Nadien ging ze er samen met haar twee vriendinnen snel vandoor. Ondertussen was de chauffeur nog te afgeleid om de diefstal op te merken. Pas enkele momenten later kreeg hij in de gaten dat de vrouwen al zijn geld hadden meegenomen.

Account gedeactiveerd

Hij contacteerde meteen zijn bedrijf na de diefstal. “We begrijpen jouw frustratie”, klonk het nadien in een reactie via e-mail. “We hebben telefonisch contact opgenomen met de passagier in kwestie, maar hebben het probleem nog niet kunnen oplossen. Ze vertelde ons dat ze geen geld uit jouw pot heeft genomen. Als jij er echter van overtuigd bent dat zij - zoals ook op de dashcambeelden te zien is - jouw geld heeft gestolen, dan raden we aan om bij de politie een onderzoek te laten starten.”

Sinds het incident werd de Uber-account van de vrouw gedeactiveerd. Zo kan ze niet langer gebruikmaken van de service. “Hetgeen dat ons werd getoond, heeft geen plaats op onze app”, vertelde een woordvoerder van Uber.

MEEST RECENT