Belgian Cats mikken op zes op zes in hun kwalificatiepoule voor kwalificatie EK basket

Foto: vdb

Belgian Cats mikken op zes op zes in hun kwalificatiepoule voor kwalificatie EK basket

Print
Kortrijk -

De Belgian Cats kwamen dinsdag in Kortrijk samen voor de start van de nieuwe kwalificatiecampagne, op weg naar het EK van 2019 in Servië en Letland.

Zes maanden na een bronzen medaille te hebben veroverd op het EK in Tsjechië beginnen de speelsters van bondscoach Philip Mestadagh zaterdag (om 17u30) in het Zwitserse Fribourg aan de campagne voor het komende EK. Woensdag volgt de tweede partij in Kortrijk (om 20u30) tegen Duitsland.

Het merendeel van de kern in Praag is opnieuw van de partij, met uitzondering van de jonge Serena Lynn-Gelhof die koos voor een avontuur aan de universiteit van Miami. Emma Meesseman en Ann Wauters kregen het gezelschap van Julie Allemand (ASVEL Lyon), voor een groep van twaalf speelsters. Reserves Laura Henket en Jaleesa Maes (beiden Luik) trekken niet naar Zwitserland zaterdag, maar blijven bij de groep voor het duel met Duitsland. Laure Resimont (Waver) haakte af met een vingerblessure, terwijl Hind Ben Abdelkader (Hatay/Tur) niet werd geselecteerd door de bondscoach.

De Belgische vrouwen zijn, met naast Zwitserland en Duitsland ook het zwakke Tsjechië als tegenstander, de topfavoriet in groep G. De Belgian Cats mikken resoluut op zes overwinningen op zes.

De groepswinnaar van de acht kwalificatiegroepen en de beste zes nummers twee vervoegen Letland en Servië, de gastlanden, op het EK van 2019.

De sterke prestatie van de Belgian Cats op het vorige EK in Praag opende ook de poorten voor deelname aan het WK. Voor de eerste keer, mannen en vrouwen tesamen genomen, zal er een Belgisch seniorenteam afgevaardigd worden op een wereldkampioenschap. Dat gaat door van 22 tot 30 september 2018 in het Spaanse Tenerife. De Belgian Cats trekken eind mei-begin juni naar China om het toernooi voor te bereiden.

Selectie van Philip Mestdagh: Julie Allemand (Lyon ASVEL/Fra), Marjorie Carpréaux (Castors Braine), Antonia Delaere (Castors Braine), Sofie Hendrickx (Namen), Kyara Linskens (Nymburk/Tsj), Emma Meesseman (Ekaterinburg/Rus), Hanne Mestdagh (Namen), Kim Mestdagh (Yakin Dogü/Tur), Heleen Nauwelaers (Mondeville/Fra), Jana Raman (Kangoeroes Willebroek), Julie Vanloo (Istanbul Univ./Tur), Ann Wauters (Yakin Dogü/Tur).

Reserves: Laura Henket (Luik), Jaleesa Maes (Luik)

Programma van de kwalificaties:

Zaterdag 11 november 2017 (17u30 in Fribourg): Zwitserland-België

Woensdag 15 november 2017 (20u30 in Kortrijk): België-Duitsland

Zaterdag 10 februari 2018 (plaats nog te bepalen): Tsjechië-België

Woensdag 14 februari 2018 (20u30 in Kortrijk): België-Zwitserland

Zaterdag 17 november 2018 (plaats te bepalen): Duitsland-België

Woensdag 21 november 2018 (20u30 in Kortrijk): België-Tsjechië

MEEST RECENT