Skiloper Legkov schreeuwt onschuld uit op Instagram: “Mijn medaille is schoon”

Foto: AFP

Skiloper Legkov schreeuwt onschuld uit op Instagram: “Mijn medaille is schoon”

Print

De Russische skiloper Alexander Legkov heeft op Instagram laten weten stevig in zijn schoenen te staan. “Ik ben de afgelopen jaren meer dan 150 keer getest en telkens was ik schoon”, liet Legkov optekenen. Legkov, en zijn kompaan Evgeniy Belov, tekenden eerder bij het Internationaal Sporttribunaal TAS al beroep aan tegen de beslissing van de Commissie Oswald om hun resultaten op de Winterspelen in Sotsji in 2014 te schrappen.

Voor de 34-jarige Legkov gaat het om de 50 kilometer cross country (goud), de 4x10 kilometer (zilver) en de 15+15 kilometer skiatlon (10e). Die uitslagen worden geschrapt en hij mag daarbovenop nooit meer meedoen aan de Spelen.

Legkov en Belov zijn de eerste Russische olympiërs die bijna vier jaar na de Spelen in Sotsji worden bestraft als gevolg van de omvangrijke fraude in het Russische dopinglaboratorium dat de controles uitvoerde.

“Ik ben de afgelopen jaren meer dan 150 keer getest en telkens was ik schoon”, was Legkov duidelijk. “Ik ben niet getest in Moskou en evenmin in Sotsji, maar in Keulen, Lausanne en Dresden. Ik voel me het slachtoffer van een strafprocedure waarvan niemand weet of die wel eerlijk is.”

MEEST RECENT