Ish Ait Hamou debuteert als regisseur met kortfilm ‘Klem’

Ish Ait Hamou. Foto: Jimmy Kets

Ish Ait Hamou debuteert als regisseur met kortfilm ‘Klem’

Print

De productie van de kortfilm ‘Klem’ kan binnenkort van start gaan, nadat bekend raakte dat het Vlaams Audiovisueel Fonds het project zal ondersteunen. Het wordt het debuut als regisseur van auteur en televisiemaker Ish Ait Hamou.

Ish Ait Hamou schreef ook het scenario van ‘Klem’, dat gebaseerd is op zijn derde boek Als je iemand verliest die je niet kan verliezen. Potemkino, dat eerder ook onder meer ‘Welp’ maakte, zal instaan voor de productie, in een co-productie met Eén.

‘Klem’ vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurge Els en de Palestijnse vluchteling Sulayman. Tegen de achtergrond van een winters landschap ontspint zich een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

De kortfilm is gebaseerd op het derde boek van Ish Ait Hamou, de novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen, dat hij in 2016 schreef voor de campagne van Te Gek?!. Het wordt een verhaal over identiteit en de positieve kracht van conversatie tussen mensen. Of zoals Ish het zelf verwoordt: “De medemens zien als opportuniteit en niet als een bedreiging”.

De dertigjarige Ish Ait Hamou schrijft van jongs af aan verhalen. In 2014 debuteerde hij met het boek Hard Hart, waarvan ondertussen meer dan 25.000 exemplaren verkocht werden. Zijn tweede boek Cécile is momenteel aan zijn twaalfde druk toe, met meer dan 35.000 verkochte exemplaren op de teller. Van Als je iemand verliest die je niet kan verliezen zijn er meer dan 20.000 verkocht.

MEEST RECENT