Ooggetuigen beschrijven akelige moment waarop tijger verzorgster aanvalt in zoo

Print

Ooggetuigen beschrijven akelige moment waarop tijger verzorgster aanvalt in zoo: “Ze zat helemaal onder het bloed” Video: YouTube

Een dierentuin in de Russische stad Kaliningrad is op het nippertje ontsnapt aan een drama. Toen een verzorgster nietsvermoedend wat eten meebracht in het tijgerverblijf, kon een Siberische tijger haar aanvallen. Enkele ooggetuigen konden gelukkig met hun geroep en wat voorwerpen het roofdier wegjagen.

Normaliter moest het roofdier in een ander gedeelte van het verblijf rondlopen, zodat de verzorgster op geen enkel moment in gevaar kon komen. Maar doordat de kooi van de Siberische tijger genaamd Typhoon per ongeluk niet gesloten was, had het dier zomaar de kans om een aanval in te zetten. Het roofdier sprong onmiddellijk op de vrouw terwijl ze om hulp riep.

Stenen, tafels en stoelen

De aanval gebeurde nabij een hek waar bezoekers foto’s van de tijger konden maken. Dat gaf enkele ooggetuigen de kans om Typhoon alsnog weg te jagen. Door hard te roepen en zowel stenen, tafels als stoelen over het hek te gooien, konden ze het dier uit de buurt houden van de verzorgster.

Ooggetuigen beschrijven akelige moment waarop tijger verzorgster aanvalt in zoo
Foto: YouTube

Niettemin was de dame er erg aan toe. Ze werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis maar zou de aanval moeten overleven. “Haar gezicht was aan het bloeden”, vertelde een ooggetuige. “Ze schreeuwde en probeerde de strijd aan te gaan met de tijger.”

Onderzoek gestart

Intussen is er ook beeldmateriaal opgedoken van het moment dat de aanval plaatsvond. Verschillende foto’s laten zien dat de vrouw van erg veel geluk mag spreken dat ze dit heeft overleefd. “Met dank aan de bezoekers”, klinkt het in een statement van de zoo. “Ze konden er met hun geroep, stenen en andere geïmproviseerde oplossing ervoor zorgen dat de tijger werd afgeleid. Het gaf de verzorgster de kans om zich te verstoppen.”

In tegenstelling tot eerdere berichten besloot het personeel om de tijger geen kalmeringsmiddel te geven. “Het is de eerste keer in onze geschiedenis dat een tijger een persoon heeft aangevallen”, vertelde een woordvoerder van de zoo. “Er is een onderzoek gestart om de oorzaken te vinden voor deze tragedie.”

MEEST RECENT