Arrestatie loopt helemaal uit de hand: agent slaat agressieve vrouw knock-out nadat hij slag in gezicht krijgt

Print

Arrestatie loopt helemaal uit de hand: agent slaat agressieve vrouw knock-out nadat hij slag in gezicht krijgt Video: Instagram

De politie van Miami onderzoekt momenteel een schokkende video waarin een agent geweld gebruikte tegen een agressieve dame. De vrouw verzette zich zaterdagavond hevig toen de politie haar uit een American Football-stadion wilde dragen. Ze gaf een van de agenten een slag in het gezicht, maar werd nadien zelf het slachtoffer van een harde vuistslag.

Vier agenten waren nodig om de supporter, later geïdentificeerd als de 30-jarige Bridget Freitas, in het Hard Rock Stadium te arresteren. Eric Argueta, een andere fan in het publiek, zag het allemaal voor zijn neus gebeuren. “Het leek alsof ze zichzelf niet onder controle kon houden”, vertelde hij aan ABC 10. “Ze weigerde om het stadion te verlaten. Daarom moesten vier politieagenten ter plaatse komen om haar mee te nemen.”

Arrestatie loopt helemaal uit de hand: agent slaat agressieve vrouw knock-out nadat hij slag in gezicht krijgt
Freitas wordt beschuldigd van geweldpleging tegen een agent. Foto: Miami-Dade Corrections

Hij begon pas te filmen toen de vrouw de confrontatie aanging met de agenten. Terwijl ze werd weggedragen door het viertal, deelde ze plots een mep uit aan een van de agenten. Meteen nadien volgde echter een nog hardere klap van de agent zelf, met op het eerste gezicht ernstige gevolgen. “Het leek alsof ze bewusteloos werd geslagen”, zei Argueta. De slag van de agent zou weliswaar niet het volledige verhaal vertellen, aldus de ooggetuige. Zo meldde hij eveneens dat “Freitas al eerder probeerde om een andere vrouw te slaan”.

Niet eerste keer

Het arrestatierapport maakte duidelijk dat het ging om de agent Douglas Ross. “Er werden meerdere pogingen ondernomen om haar te kalmeren toen ze op de trap zat, maar ze weigerde om zich te verplaatsen”, valt er te lezen. “De slag was bedoeld om de controle over de situatie te verkrijgen.”

Na het incident plaatste Argueta het filmpje aanvankelijk op Instagram, waarna de beelden razendsnel werden gedeeld. “Het was een gek moment, maar het was nog gekker om te zien dat mijn video plots viraal ging”, stelde hij. “Het is vrij gebruikelijk dat er geweld wordt gebruikt tijdens arrestaties als deze. Doordat ze zo onhandelbaar was, wist ik dat er iets als dit stond te gebeuren.” Het is overigens niet de eerste keer dat de politie haar moest arresteren: ook in 2012 moesten agenten ingrijpen na geweldpleging. De omstandigheden die toen leidden tot haar arrestatie blijven echter onduidelijk.

Het onderzoek zal moeten uitwijzen of Ross correct heeft gehandeld tijdens de arrestatie. Freitas wordt beschuldigd van geweldpleging tegen een agent.

MEEST RECENT