Dessel Sport kent weinig moeite met Berchem Sport

Foto: smb

Dessel - Berchem 3-0

Dessel Sport kent weinig moeite met Berchem Sport

Print

Na de magere 4 op 12 is Dessel Sport erin geslaagd om de ongeslagen thuisreputatie ook nu tot een goed einde te brengen. Het werd 3-0 tegen een matig Berchem Sport dat na de 5de verliesmatch in nauwe schoentjes dreigt te raken. Door de winst klimt Dessel na het verlies van Heist naar een tweede plaats op 4 punten van leider Lommel SK dat vrij probleemloos zondagnamiddag won in Aalst (3-0).

Thuisploeg Dessel kreeg de beste kansen maar Vansimpsen, Yagan en Breugelmans misten de juiste richting of stuitten op een attente doelman Appels. Aan de overzijde miste Absisan zijn schot volledig. Even voorbij het halfuur kon Vansimpsen met een rake kopbal de score openen op aangeven van Smet.

Na rust moest Berchem komen, maar echt veel gevaar leverde dat niet op. Het was Vosters die met een scherpe voorzet mee aan de basis lag van de 2-0 want Berchemverdediger Van Minnebruggen tackelde de bal in eigen doel net voor de neus van Vansimpsen, goed voor de 2-0.

Berchem wilde tegenscoren maar nadat Saillart en Carrez over mikten knalde Jari Breugelmans met een knap schot alle bezoekende illusies aan diggelen. In de slotminuten omspeelde Carrez doelman Kustermans, maar Remen redde in extremis op de lijn.(fvh)

Doelpunten: 34’ Vansimpsen 1-0, 61’ Van Minnebruggen (eigen goal, 2-0), 79’ Breugelmans 3-0.

MEER VOETBALNIEUWS