Youssef Challouk nekt zijn ex-club

Foto: Marc Van Hecke

Youssef Challouk nekt zijn ex-club

Print
Heist verloor zaterdagavond kansloos in Deinze. Niet dat de thuisploeg zoveel sterker was, maar een uitermate zwakke tweede helft van de bezoekers schonk de thuisploeg een vlotte 2-0 zege. Twee goals van ex-Heistenaar Youssef Challouk. Die was vorig jaar nog in Heist aan de slag.

Nochtans begon de match voor de Heistenaren veelbelovend. Na twee minuten mikte Napoléone een bal tegen het kader. Stroobants moest ook al direct een poging van Romero uit zijn doelvlak in hoekschop duwen. Daarna zat de match op slot, weinig risico's van de twee ploegen. Ze hadden beide schrik om op achterstand te komen.

Net voor de pauze nog een mooie kans voor Heist, via Kabeya mikte Orye de bal niet ver naast de paal. Coach Keleman wisselde Regnier voor Lokando en de match zette zich voort naar het beeld van de eerste helft: afwachtend voetbal. Tien minuten na de rust ontplofte dan alles. Hoekschop voor Heist, balverlies en na een snelle omschakeling kreeg Challouk de bal aangespeeld van Bael. Hij koos de hoek uit en 1-0 voor Deinze. Heist kreeg niks meer klaar, het won geen duels.

Het speelde als los zand en het kreeg daar nog een rekening voor gepresenteerd. Opnieuw Youssef Challouk die zijn voet zette tegen de bal die voor 2-0 zorgde. Pal voor tijd kon Engelen een vrijschop over mikken. Maar meer toonde Heist niet in de tweede helft. Kabeya en Englebert werden in de loop van de tweede helft vervangen door Troonbeeckx en Bounou. Regnier en Matterne kregen een gele kaart.

 

MEER VOETBALNIEUWS