Geblesseerde Nadal start race tegen de klok: acht dagen om fit te geraken

Foto: EPA-EFE

Geblesseerde Nadal start race tegen de klok: acht dagen om fit te geraken

Print
Brussel -

De aan de knie geblesseerde Rafael Nadal (ATP 1) staat voor een race tegen de klok. De Spanjaard probeert tijdig hersteld te zijn voor de ATP Finals in Londen. Dat toernooi met de acht beste tennissers van het jaar gaat binnen acht dagen van start in de Londense O2 Arena.

Kniepijn verhinderde Nadal vrijdag om aan te treden in zijn kwartfinale op het Masters 1.000 toernooi van Parijs-Bercy. Hij reisde meteen naar Barcelona voor een medisch onderzoek. Daar zag Nadal zijn arts Angel Ruiz Cotorro. Die stelde vast dat het probleem aan zijn rechterknie een herhaling is van het blessureleed van vorige maand in Sjanghai. Daardoor miste hij het ATP-toernooi in Bazel.

“Alle beelden tonen ons dat opnieuw de patellapees gehavend is”, verklaarde Cotorro aan de krant El Espanol. “Het is een lastig jaar geweest, een seizoen met veel wedstrijden. De pees ziet af, de pijn is stressgerelateerd. Het was de juiste beslissing om forfait te geven in Parijs.” Cotorro hoopt Nadal klaar te stomen voor Londen. “Al moeten we bekijken hoe het de komende dagen evolueert.”

MEEST RECENT