Julia Görges treft Coco Vandeweghe in finale van WTA-toernooi Elite Trophy

Julia Görges juicht, ze staat in de finale. Foto: AFP

Julia Görges treft Coco Vandeweghe in finale van WTA-toernooi Elite Trophy

Print

De Duitse Julia Görges (WTA 18) heeft zich zaterdag als geplaatst voor de finale van de WTA Elite Trophy (hard/2,3 miljoen dollar) in het Chinese Zhuhai. Daarin neemt ze het op tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA 12).

Görges zette in de halve eindstrijd de Letse Anastasija Sevastova (WTA 15) opzij in twee sets. Na 1 uur en 11 minuten stond de 6-3, 6-3 eindstand op het scorebord.

De 29-jarige Görges verkeert momenteel in blakende vorm. Ze won immers ook het vorige toernooi waaraan ze deelnam, de Kremlin Cup in Moskou. Daar pakte ze twee weken geleden de derde WTA-titel uit haar carrière, de eerste dit seizoen. Görges, die nu acht zeges op rij heeft geboekt, verloor in 2017 ook al drie finales.

Coco Vandeweghe vervoegt Julia Görges in finale

Tweede reekshoofd Vandeweghe versloeg zaterdag in haar halve finale de Australische Ashleigh Barty (WTA 20) met 6-3 en 6-3. Vandeweghe mikt zondag op een derde toernooizege, nadat ze in 2014 en 2016 de beste was op het gras van Rosmalen. Julia Görges gaat voor een vierde WTA-titel, de tweede in 2017 nadat ze twee weken geleden de Kremlin Cup in Moskou won. De Duitse mocht ook al vieren in het Oostenrijkse Bad Gastein (in 2010) en voor eigen volk in Stuttgart (in 2011).

De 25-jarige Vandeweghe en de 28-jarige Görges troffen elkaar nog niet eerder op het WTA-circuit. De winnares volgt op de erelijst van deze Masters Bis (of B-WK) de Tsjechische Petra Kvitova op.

Julia Görges treft Coco Vandeweghe in finale van WTA-toernooi Elite Trophy
Vandeweghe maakt nog kans op de eindzege. Foto: AFP
MEEST RECENT