Dit zijn de grootste beautyblunders, volgens een sterrenvisagiste uit Hollywood

Foto: Shutterstock

Celebs

Dit zijn de grootste beautyblunders, volgens een sterrenvisagiste uit Hollywood

Print
Nicola Joss mag celebrities als Jennifer Lopez en Alicia Keys tot haar vaste clientèle rekenen en heeft de vier grootste beautyblunders van vrouwen op een rijtje gezet. Zo blijken vrouwen hun huid nog steeds niet correct te reinigen, vergeten ze vaak toner aan te brengen, dragen ze soms iets te veel make-up en wordt de dagelijkse beautyroutine te gehaast uitgevoerd.

1. Niet correct reinigen

Hoewel vrouwen er zich bewust van zijn dat ze de huid elke ochtend en avond zouden moeten reinigen, wordt dit niet altijd helemaal correct uitgevoerd. Hoe het dan wel hoort, legt Nicola Joss uit: "Elke avond reinig ik mijn gezicht eerst grondig om alle restanten van cosmetica te verwijderen. Daarna reinig ik mijn gezicht een tweede keer om ervoor te zorgen dat er geen deeltjes uit mijn reinigingsproduct in de huid terechtkomen. Een ophoping van de deeltjes in de huid kan immers leiden tot acne en een ongebalanceerde pH-waarde."

2. Geen toner gebruiken

Na het avondlijke reinigingsritueel een toner aanbrengen is een essentiële stap in je dagelijkse beautyroutine. "Dit is absoluut één van de meest belangrijkste voorwaarden om een gezonde huid na te streven," benadrukt de visagiste. "Het helpt om eventuele restanten uit reinigingsproducten te elimineren, het neutraliseert de pH-waarde in je huid en het zorgt ervoor dat je huid beter in staat is om crèmes die je nadien aanbrengt op te nemen."

3. Te veel make-up dragen

Volgens de sterrenvisagiste dragen twintigers tegenwoordig te veel make-up en lopen ze zo meer risico op acne. "Verschillende lagen fond de teint met daarbovenop nog een laag contourpoeder en highlighter kan de huid behoorlijk beschadigen", aldus de visagiste. "Wie zich hier vaak schuldig aan maakt, doet er goed aan om de huid elke dag grondig te reinigen en op regelmatige basis de huid met een milde scrub te verwennen."

4. De beautyroutine te gehaast uitvoeren

Snel voor het slapengaan je huid reinigen en de nodige producten aanbrengen is volgens Nichola Joss geen goed idee. Je beautyroutine moet je stapsgewijs uitvoeren: "Je doet er goed aan om zodra je thuiskomt eerst je huid te reinigen om alle make-up te verwijderen. Daarna breng je meteen een hydraterende crème aan. Vervolgens wacht je drie tot vier uur, zodat de verzorgingsproducten optimaal werk kunnen verrichten vooraleer je voor het slapengaan nog een olie inmasseert."

 


 

 

 


 

 


 

NIET TE MISSEN