© GVA

Trek je wandelschoenen aan in de Kempen

De Kempense regio met zijn landduinen, bossen en natuurgebieden leent zich uitstekend voor een prachtige natuurwandeling. En precies in deze herfstperiode vol veranderende kleuren is dat een must. Enkele suggesties om de natuur op te zoeken.

1. De Heksentocht

Wat: De Heksentocht is een griezeltocht doorheen de bossen van de Most in Balen. Verschillende groepen zitten in het bos om met hun zelfgemaakte standjes en thema's de wandelaar een gezellige maar toch griezelige tijd te bezorgen, zeker de moeite om je wandelschoenen aan te trekken.

Praktisch: zaterdag 4 november van 19u tot 22u op Keiheuvel, 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan in Balen

Prijs: 7 euro

2. Herfstwandeling

Wat: Het Vogelopvangcentrum (VOC) Neteland organiseert een van ongeveer 2 uur met begeleiding van Natuurpuntgidsen. Voorzie stevige schoenen of laarzen bij regenweer. Na de wandeling kan je een fantastische verse pannenkoek eten en natuurlijk ook nog allerlei lekkers drinken in de VOC-cafetaria.

Praktisch: zondag 5 november om 9u in VOC Neteland, Langstraat 29/001 in Herenthout

Prijs: gratis

3. Klimaatwandeling

Wat: De Natuurpunt Studiewerkgroep van het Landschap De Liereman nodigt je uit op een interessante zondagswandeling. Over de oorzaak van de klimaatverandering zijn wetenschappers het eens: de mens is verantwoordelijk. In de natuur zien we al verschuivingen en zijn planten en dieren bedreigd. Bovendien zijn er ook gevolgen voor de mens.

Praktisch: zondag 5 november om 13.30u aan bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Schuurhovenberg 43 in Oud-Turnhout

Prijs: gratis

4. Blarendabberswandeling

Wat: KWB Bouwel organiseert in samenwerking met Falos haar 15de Blarendabberswandeling. Doorheen een allegaartje van wegen op zoek naar pittoreske plaatsjes kan je genieten van 5, 8, 16 of 21 km. Onderweg zijn - afhankelijk van de afstand - 1 of 2 rustplaatsen voorzien.

Praktisch: zondag 5 november met vrij vertrek tussen 8u en 15u aan de parochiezaal in Dorp in Bouwel (Grobbendonk)

Prijs: 2 euro

5. Natuurwandeling

Wat: Onder leiding van natuurgids Peter De Backer doorkruisen de wandelaars het binnengebied van Lovenhoek en genieten ze van de geuren, kleuren en geluiden van de herfst.

Praktisch: zondag 5 november om 13.30u in Lovenhoek, Pallaaraard in Vorselaar

Prijs: gratis

6. Winterwandeling

Wat: De eerste winterwandeling van het seizoen 2017-2018 (iedere week een nieuwe gratis wandeling met gids langsheen de mooiste plaatsjes van Kasterlee) start met de gids van Domein De Putten op een verfrissende winterwandeling, uitgestippeld over zo'n 10km ofwel ongeveer 2,5 uur wandelen in de regio.

Praktisch: zaterdag 5 november om 14u in De Putten, Houtum 21 in Kasterlee

Prijs: gratis

7. Kapellekenswandeling

Wat: KWB-Minderhout organiseert de jaarlijkse Kapellekenswandeling, met diverse tochten: 5 km (toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s), 12,16 en 21 km. De wandelaars ontdekken tijdens hun tocht meerdere onbekende en verborgen natuurplekjes in Minderhout en Castelré. Om de wandeling aantrekkelijk te maken voor kinderen, heeft de KWB ook een wandelzoektocht voor de kinderen opgesteld op het traject van de 5 km.

Praktisch: zondag 5 november met vrij vertrek tussen 8u en 15u aan ’t Markenhof, Koestraat 6 in Minderhout (Hoogstraten)

Prijs: 1,50 euro.

Tips om te Doen!