OVERZICHT. In deze gevallen is Beerschot Wilrijk zondag periodekampioen

Foto: GMAX AGENCY

OVERZICHT. In deze gevallen is Beerschot Wilrijk zondag periodekampioen

Print

Pakken ze hem of pakken ze hem niet? Heel Beerschot Wilrijk kijkt al de hele week reikhalzend uit naar zondag, als paars-wit op bezoek gaat bij Union. Winst in het Koning Boudewijnstadion staat zo goed als gelijk aan het veroveren van de eerste periodetitel in eerste klasse B, maar slaagt OH Leuven er bij Lierse in qua doelsaldo weer op gelijke hoogte te komen dan de Mannekes, dan wordt het rekenen geblazen. We lijsten alles op wat u moet weten en kunnen toch al één zaak uitsluiten: tot een testmatch kan het al zeker niet komen.

DE SITUATIE

Beerschot Wilrijk en OH Leuven hebben momenteel evenveel punten. Is dat zondagavond na de slotspeeldag in de eerste periode nog altijd geval, dan gelden de volgende criteria om de periodekampioen te bepalen:

OVERZICHT. In deze gevallen is Beerschot Wilrijk zondag periodekampioen
De stand na 13 speeldagen: evenveel punten en overwinningen, maar Beerschot Wilrijk staat aan de leiding dankzij een beter doelsaldo (+16 tegenover +14 voor OH Leuven)

1. Het grootste aantal overwinningen

2. Het beste doelpuntensaldo

3. Het grootste aantal gemaakte doelpunten

4. Het grootste aantal gemaakte doelpunten op verplaatsing

5. Het grootste aantal overwinningen op verplaatsing

6. Een testwedstrijd met eventueel verlengingen en strafschoppen

DE SCENARIO’S

OVERZICHT. In deze gevallen is Beerschot Wilrijk zondag periodekampioen
Foto: GMAX AGENCY

Beerschot Wilrijk is altijd periodekampioen als het:

- Wint van Union en OH Leuven speelt gelijk of verliest bij Lierse

- Wint en OH Leuven na winst geen beter doelsaldo heeft

- Gelijk speelt en OH Leuven speelt gelijk of verliest

- Verliest en OH Leuven verliest zolang het doelsaldo van Beerschot Wilrijk beter blijft. (Bijvoorbeeld: Union - Beerschot Wilrijk eindigt op 1-0 en Lierse - OHL op 2-0)

OVERZICHT. In deze gevallen is Beerschot Wilrijk zondag periodekampioen
Foto: GMAX AGENCY

OH Leuven is periodekampioen als:

- Het wint van Lierse en Beerschot Wilrijk verliest of gelijkspeelt

- Het gelijkspeelt en Beerschot Wilrijk verliest

- Het wint en een beter doelsaldo heeft dan Beerschot Wilrijk (Bijvoorbeeld: Union - Beerschot Wilrijk eindigt op 0-1 en Lierse - OHL op 0-4)

NU WORDT HET INGEWIKKELD

Beerschot Wilrijk en OHL behalen hetzelfde resultaat en ook het doelsaldo is hetzelfde. Wat dan? Er zijn dan veel scenario’s, maar zoals het er nu voorstaat, zou het als volgt beslist worden.

- Bij een gelijk aantal punten en hetzelfde doelsaldo, bepaalt het aantal gemaakte doelpunten de periodekampioen. In dat geval heeft OH Leuven momenteel het voordeel met 27 gemaakte doelpunten (tegenover 26 voor Beerschot Wilrijk).

- Is ook het aantal gemaakte doelpunten op gelijk? Dan kijken we naar het aantal doelpunten op verplaatsing en is ook OH Leuven momenteel in het voordeel met 10 goals op verplaatsing (tegenover 9 voor Beerschot Wilrijk).

- Als ook het aantal doelpunten op verplaatsing gelijk is (bijvoorbeeld als Union - Beerschot Wilrijk op 3-4 eindigt en Lierse - OHL op 0-3) dan geeft het aantal overwinning op verplaatsing de doorslag en is Beerschot Wilrijk periodekampioen (drie zeges op verplaatsing tegenover twee voor OHL).

- Tot een testwedstrijd kan het dus nooit komen

MEER VOETBALNIEUWS